Pohani rajžlec

Autor: Asja   (palac x 24648) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
75 dag rajžleca 3 dl mlijeka 3 jaja 6 žlica brašna 1/2 vezice povrća za juhu 1 lovorov list 2-3 zrna papra ulje sol Priprema: Rajžlec (splet telećih crijeva) dobro operite hladnom vodom, a zatim ga držite u hladnoj vodi 1 sat. Tada ga stavite u prikladnu posudu u posoljenu vodu i zajedno s očišćenim povrćem za juhu, lovorovim listom i paprom u zrnu kuhajte oko 1,5 sat da posve omekša. Skuhani rajžlec izvadite iz vode, ohladite i narežite na komade duge oko 4 cm. Od brašna, jaja, mlijeka i malo soli umijesite tekuće tijesto, gušće nego za palačinke. Zatim komade rajžleca umačite u tijesto i u njemu okrećite da se sve natopi tijestom (crijeva su kovrčasta), stavljajte u dosta zagrijano ulje i pržite sa svih strana da lijepo porumene. Najbolje je poslužiti: s pečenim krumpirom i zelenom salatom.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+660)
Baš mi je danas super ispao pohani rajžlec. Ima i lijepi miris i okus po teletini a još jedna prednost je ta što ga možete poslužiti i toplog i hladnog.

Sastojci:

  • 75 dag rajžleca
  • 3 dl mlijeka
  • 3 jaja
  • 6 žlica brašna
  • 1/2 vezice povrća za juhu
  • 1 lovorov list
  • 2-3 zrna papra
  • ulje
  • sol

Priprema:

Rajžlec (splet telećih crijeva) dobro operite hladnom vodom, a zatim ga držite u hladnoj vodi 1 sat. Tada ga stavite u prikladnu posudu u posoljenu vodu i zajedno s očišćenim povrćem za juhu, lovorovim listom i paprom u zrnu kuhajte oko 1,5 sat da posve omekša. Skuhani rajžlec izvadite iz vode, ohladite i narežite na komade duge oko 4 cm. Od brašna, jaja, mlijeka i malo soli umijesite tekuće tijesto, gušće nego za palačinke. Zatim komade rajžleca umačite u tijesto i u njemu okrećite da se sve natopi tijestom (crijeva su kovrčasta), stavljajte u dosta zagrijano ulje i pržite sa svih strana da lijepo porumene. Najbolje je poslužiti: s pečenim krumpirom i zelenom salatom.

 

Prosjek: 4 (+660)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)