Pogača

recepti_bez_slike

SASTOJCI:
600 g bijelog brašna tip 550
pola kocke kvasca
mala žličica šećera
velika žlica soli ( ne prepuna)
5 dl mlijeka
2 velike žlice maslinovog ulja

PRIPREMA:
Izmrviti kvasac, dodati šećer i žličicu brašna i preliti sa cca 1 dl toplog mlijeka, pustiti 15 minuta da se bar udupla.
Prosijati brašno i dodati mu sol. U sredinu uliti dignuti kvasac, vrelo mlijeko i žlicu maslinovog ulja. Miješati i na radnoj plohi umjesiti u kuglu. Vratiti u posudu i prekriti sa krpom i neka stane još uru i udupla volumen. Nakon toga ponovno umjesiti, i oblikovati kuglu i staviti je na maslinovim uljem namazan kalup ili škrovadu za pećenje. Kruh zarezati škarama ili nožem i ostaviti još sat, sat i pol da se diže. Prije pećenja sa pinelom nježno premazati maslinovim uljem. Pećnicu 10 min prije ugrijati na 200 stupnjeva a kruh peći na 180 stupnjeva oko 45-50 minuta.
 

Prosjek: 4 (+587)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)