Podgarićki lonac

recepti_bez_slike
30 dag jelenjeg mesa bez kosti 50 dag svinjetine bez kosti 25 dag kobasica za kuhanje 2 glavice luka 2 režnja češnjaka 5 dag rajčice 3 mrkve 1 peršinov korijen 3 krumpira 2 paprike babure 1 dl kiselog vrhnja litra volodcrskog bijelog vina ulje papar sol Priprema: Jelenje meso narežite na manje komade i propirjajte na ulju zajedno s nasjeckanim lukom i češnjakom. Svinjetinu narežite na iste komade kao i jelenje meso, a suhe kobasice na kolutove. Oguljeni krumpir ogulite i narežite na četvero. Ostalo povrće očistite, operite i narežite: mrkvu i peršinov korijen na štapiće dužine 4 cm, a sve ostalo na komadiće. Zatim u lonac slažite naizmjenično povrće, divljač, svinjetinu i kobasice, posolite i popaprite, prelijte sa žlicom, dvije ulja i zalijte vinom i vodom da sve bude pokriveno. Poklopite i kuhajte na srednjoj vatri oko 2 sata. Za vrijeme kuhanja lonac povremeno protresite. Po potrebi dolijte malo tople vode. U zgotovoljen »lonac« ulijte kiselo vrhnje i kratko prokuhajte.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+724)

Sastojci:

  • 30 dag jelenjeg mesa bez kosti
  • 50 dag svinjetine bez kosti
  • 25 dag kobasica za kuhanje
  • 2 glavice luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 5 dag rajčice
  • 3 mrkve
  • 1 peršinov korijen
  • 3 krumpira
  • 2 paprike babure
  • 1 dl kiselog vrhnja
  • litra volodcrskog bijelog vina
  • ulje
  • papar
  • sol

Priprema:

Jelenje meso narežite na manje komade i propirjajte na ulju zajedno s nasjeckanim lukom i češnjakom. Svinjetinu narežite na iste komade kao i jelenje meso, a suhe kobasice na kolutove. Oguljeni krumpir ogulite i narežite na četvero. Ostalo povrće očistite, operite i narežite: mrkvu i peršinov korijen na štapiće dužine 4 cm, a sve ostalo na komadiće. Zatim u lonac slažite naizmjenično povrće, divljač, svinjetinu i kobasice, posolite i popaprite, prelijte sa žlicom, dvije ulja i zalijte vinom i vodom da sve bude pokriveno. Poklopite i kuhajte na srednjoj vatri oko 2 sata. Za vrijeme kuhanja lonac povremeno protresite. Po potrebi dolijte malo tople vode. U zgotovoljen »lonac« ulijte kiselo vrhnje i kratko prokuhajte.

 

Prosjek: 4 (+724)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)