Pita od sira s višnjama

Autor: Drenka Marinković   (palac x 2026) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
25 dag višanja (najčešće iz kompota) 75 dag svježeg kravljeg sira 3 jaja 6 dag griza 25 dag šećera aroma vanilije (ekstrakt, vanilin šećer ili štapić od vanilije) 2 žličice praška za pecivo ribana korica i sok 1 neprskanog limuna 10 dag maslaca ili margarina 1vrećica praška za puding od vanilije Priprema: Maslac otopiti na pari ili na ploči na niskoj temperaturi. Ostaviti da se ohladi. Višnje dobro ocijediti. U prikladnu zdjelu staviti svježi sir, jaja, griz, šećer, prašak za puding, prašak za pecivo, sok i korica limuna, te ručnim mikserom sve sastojke povezati u jednoličnu masu. Primiješati omekšani maslac i na kraju dodati ocijeđene višnje. Plosnati okrugli kalup promjera 24 cm premazati maslacem i posuti grizom. Napuniti pripremljenom smjesom te peći do zlatno žute boje cca 1 h na 180° C. Kratko je ostaviti u kalupu,  a onda je izvrnuti na prikladan veći tanjur i pustiti da se ohladi. Posuti štaubom.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 2.3 (+3) ‹ Pita od sira ili jabuka najbolji recept Pita od čokolade ›
Pripremam je svojoj obitelji, a recept je od moje drage prijateljice Duške koja je ekspert u pravljenju kolača

Sastojci:

  • 25 dag višanja (najčešće iz kompota)
  • 75 dag svježeg kravljeg sira
  • 3 jaja
  • 6 dag griza
  • 25 dag šećera
  • aroma vanilije (ekstrakt, vanilin šećer ili štapić od vanilije)
  • 2 žličice praška za pecivo
  • ribana korica i sok 1 neprskanog limuna
  • 10 dag maslaca ili margarina
  • 1vrećica praška za puding od vanilije

Priprema:

Maslac otopiti na pari ili na ploči na niskoj temperaturi. Ostaviti da se ohladi. Višnje dobro ocijediti. U prikladnu zdjelu staviti svježi sir, jaja, griz, šećer, prašak za puding, prašak za pecivo, sok i korica limuna, te ručnim mikserom sve sastojke povezati u jednoličnu masu. Primiješati omekšani maslac i na kraju dodati ocijeđene višnje.
Plosnati okrugli kalup promjera 24 cm premazati maslacem i posuti grizom. Napuniti pripremljenom smjesom te peći do zlatno žute boje cca 1 h na 180° C. Kratko je ostaviti u kalupu,  a onda je izvrnuti na prikladan veći tanjur i pustiti da se ohladi. Posuti štaubom.
 

Prosjek: 2.3 (+3)
Link izvora / potpis autora: Drenka Marinković
  • Vrijeme pripreme: 1 sat
  • Vaše oznake (tagovi): pita
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Mateja Kastelic's

to bi moralo bit dobro,ja ču napravit iz svežih višnjama