Pita od sira ili jabuka

recepti_bez_slike
50 dag sviježeg sira 15 dag šećera sok od 1 limuna 1 žlica oštrog brašna snijeg od 2 bjelanjka  1 vanilin šećer Bjelanjke izraditi u snijeg pa lagano umiksaj brašno i vanilin šećer, staviti u frižider. Ostale sastojke dobro izmiksati i na kraju postupno žlicom umiješati snijeg. NADJEV OD JABUKA:  1 kg naribanih jabuka 15 dag šećera 1 vanilin šećer žličica cimeta sok od 1 limuna 1 žlica prezle U naribane jabuke dodati sve sastojke osim prezla. Kad jabuke puste sok, lagano ocijediti, pa stavljati na tijesto posuto prezlama. TIJESTO:    35 dag glatkog brašna 15 dag maslaca 12 dag šećera 1 prašak za pecivo 2 žutanjka 2 žlice kiselog vrhnja ili milerama naribana korica 1 limuna Postupak pripreme U brašno dodati na listiće narezan maslac sobne temperature i rukama izraditi. Dodati ostale sastojke i brzo umijesiti tijesto. Pokriti tijesto ili umotati u prozirnu foliju i ostaviti u hladnjaku na sat vremena. Podijeliti na dva dijela: prvi razvaljati i staviti u protvan prethodno premazan maslacem i posut brašnom, staviti nadjev i prekriti ostatkom razvaljanog tijesta, pa vilicom probodite na nekoliko mjesta. Staviti u već ugrijanu pećnicu na 180°C i peči 35-40 min. Vruće posipati šećerom u prahu, rezati kad se potpuno ohladi.. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.6 (+5) ‹ Pita od sira i oraha najbolji recept Pita od sira s višnjama ›
Ovo je jedan klasičan kolač za koji ima dosta recepata, a budući da to večinom svi vole, evo i moj koji se koristi jaaaako dugo u mojoj obitelji a osobito se sviđa mom suprugu!

NADJEV OD SIRA:

  • 50 dag sviježeg sira
  • 15 dag šećera
  • sok od 1 limuna
  • 1 žlica oštrog brašna
  • snijeg od 2 bjelanjka 
  • 1 vanilin šećer

Bjelanjke izraditi u snijeg pa lagano umiksaj brašno i vanilin šećer, staviti u frižider. Ostale sastojke dobro izmiksati i na kraju postupno žlicom umiješati snijeg.

NADJEV OD JABUKA: 

  • 1 kg naribanih jabuka
  • 15 dag šećera
  • 1 vanilin šećer
  • žličica cimeta
  • sok od 1 limuna
  • 1 žlica prezle

U naribane jabuke dodati sve sastojke osim prezla. Kad jabuke puste sok, lagano ocijediti, pa stavljati na tijesto posuto prezlama.

TIJESTO:   

  • 35 dag glatkog brašna
  • 15 dag maslaca
  • 12 dag šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 žutanjka
  • 2 žlice kiselog vrhnja ili milerama
  • naribana korica 1 limuna

Postupak pripreme

U brašno dodati na listiće narezan maslac sobne temperature i rukama izraditi. Dodati ostale sastojke i brzo umijesiti tijesto. Pokriti tijesto ili umotati u prozirnu foliju i ostaviti u hladnjaku na sat vremena. Podijeliti na dva dijela: prvi razvaljati i staviti u protvan prethodno premazan maslacem i posut brašnom, staviti nadjev i prekriti ostatkom razvaljanog tijesta, pa vilicom probodite na nekoliko mjesta. Staviti u već ugrijanu pećnicu na 180°C i peči 35-40 min.

Vruće posipati šećerom u prahu, rezati kad se potpuno ohladi..

Prosjek: 4.6 (+5)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Ivka Njegac's

Tako i ja radim pitu od jabuka ..Ali , ja u ribane jabuke dodam ruma i vanilin secer ..NE , ne cijedim sok od jabuka vec dodam malo vise prezle , jednu casu od oko 2 dcl .. ( ne osjete se ) ...Tako dobijete vise fila koji je lijepog izgleda u sjecenom komadicu ali i cvrsto stoji ( ne curi )