Pita od jabuka

Autor: andi980   (palac x 140) |moji recepti

0

Sastojci:

Nadjev: 

  • 1/2 kg jabuka
  • 10 dkg šećera
  • 6 dkg grožđica
  • rum
  • voda
  • limunov sok
  • lisnato tijesto

Priprema:

napravi se lisnato tijesto i tanko razvalja, a u sredinu tijesta stavi se po duljini pruga od ovog nadjeva: jabuke se ogule i izrežu te pirjaju s vodom, limunovim sokom, rumom i šećerom dok ne budu mekane. Poslije se umiješaju očišćene grožđice. Tijesto se sada preklopi na jednu i na drugu stranu malo preko sredine, namaže jajem i stavi na ispran lim za pečenje u pećnicu peći na 200 stupnjeva. Kad je pečeno, izreže se na duguljaste komade i posipa šećerom. 

Za nadjev se mogu upotrijebiti i sirove jabuke, ali se moraju tanko rezati, zatim pošećeriti i izmiješati s rumom i grožđicama.

Prosjek: 5 (+986)
Nadjev:  1/2 kg jabuka 10 dkg šećera 6 dkg grožđica rum voda limunov sok lisnato tijesto Priprema: napravi se lisnato tijesto i tanko razvalja, a u sredinu tijesta stavi se po duljini pruga od ovog nadjeva: jabuke se ogule i izrežu te pirjaju s vodom, limunovim sokom, rumom i šećerom dok ne budu mekane. Poslije se umiješaju očišćene grožđice. Tijesto se sada preklopi na jednu i na drugu stranu malo preko sredine, namaže jajem i stavi na ispran lim za pečenje u pećnicu peći na 200 stupnjeva. Kad je pečeno, izreže se na duguljaste komade i posipa šećerom.  Za nadjev se mogu upotrijebiti i sirove jabuke, ali se moraju tanko rezati, zatim pošećeriti i izmiješati s rumom i grožđicama. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+986)

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
- nula = pet
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10
Slika korisnika maliOdKuhinje's

Ja koristim malo drugaciji recept od navedenog. Naime ja jabuke naribam i zatim ih malo kuham s grozdicama i ostalim sastojcima koje imam pri ruci.

Jako mi se svida a i ostalim ukucanima kada se jabuka pomijesa s cimetom daje jedan lijep i neobican okus. Svakako probajte dodati malo pa vidite kako ukucani reagiraju

Slika korisnika Nepoznati korisnik's

Da, pa svakako cimet kod jabuke, pogotovo kod štrudle.
Nego, tražim pitu zbog recepta za prhko tijesto, a kad ono ovdje listanto. Baš mi zvuči zanimljivo. Ovo valjda ispadne nešto više nalik štrukljima nego onoj piti koja se u našim krajevima peče. U svakom slučaju je jednostavnija i brže je gotovo. Probam :)

Slika korisnika bucka's

Pita od jabuka

Sastojci: 2 1/2 šalice brašna, 1/4 šalice margarina, 1/4 šalice ulja, 2 žlice škroba, 2/3 šalice kocentrata jabučnog soka, 3/4 žličice mljevenog cimeta, 1/4 žličice muškatnog oraščića, vrlo malo klinčića, 5 šalica naribnih jabuka, malo soli, 7 žlica sojinog mlijeka

Priprema: Ugrijati pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva. U zdjeli izmiješati brašno i sol. U posebnoj zdjeli izmiksati margarin. Izmiješati sojino mlijeko i ulje pa poškropiti brašno. Promiješati i izraditi tijesto.
Razdvojiti u dva dijela. Načiniti jedan veći i jedan manji krug razvaljanog tijesta. Manji postaviti na dno kalupa, drugi ostaviti sa strane. Za nadjev pomiješati jabučni koncentrat, naribane jabuke, škrob, cimet, muškatni oraščić i klinčiće. Kuhati na srednjoj vatri, neprestano miješajti dok se ne počne zgušnjavati i vreti. Maknuti s vatre i ostaviti po strani. Staviti na tijesto postavljeno u kalupu. Od ostavljenog tijesta izrezati par traka. Ostatkom prekriti nadjev, a na gornji sloj tijesta aranžirati trake. Peći 40 minuta i ohladiti prije posluživanja.

Slika korisnika Viška's

odlično, sve! Pekla sam ni više ni manje nego 40 minuta! Dodala sam malo maslaca

"Još jedan recept iz TOP 50"