Pita od dunja

Autor: Viška   (palac x 799) |moji recepti


recepti_bez_slike

sastojci:

tijesto:

  • 40 dag brašna 
  • 1 žličica praška za pecivo 
  • 15 dag maslaca ili margarina 
  • 2 žumanjka 
  • 4 velike žlice kiselog vrhnja 
  • prstohvat soli 
  • 8 dag šećera 
  • 1 žlica rakije vilijamovke ili lozovače (po želji) 

Nadjev 

  • 50 - 60 dag naribanih dunja 
  • 10 dag šećera 
  • 6 - 8 velikih žlica želea od dunja 
  • 2 žlice limunova soka 
  • 1 - 2 žličice cimeta 
  • 2 - 3 žlice mljevenih badema ili lješnjaka 

priprema:

Brašno promiješajte s praškom za pecivo, dodajte na listiće narezan margarin, dobro izradite, dodajte žumanjke, kiselo vrhnje, sol, šećer i po želji rakiju vilijamovku, zamijesite tijesto i ostavite u hladnjaku 1 sat. Razdijelite na dva dijela, jedan dio stavite na lim premazan masnoćom i posut brašnom. Na 180 stupnjeva pecite dvadesetak min. Izvadite iz pećnice, premažite želeom od dunja i posipajte mljevenim bademima ili lješnjacima. Dunje, šećer, žele, limunov sok i cimet promiješajte i stavite na tijesto. Pokrijte drugim dijelom tijesta i pecite 30 - 35 min. Ohladite, režite na kocke ili pravokutnike, posipajte sitnim šećerom. 

Prosjek: 4 (+205)
tijesto: 40 dag brašna  1 žličica praška za pecivo  15 dag maslaca ili margarina  2 žumanjka  4 velike žlice kiselog vrhnja  prstohvat soli  8 dag šećera  1 žlica rakije vilijamovke ili lozovače (po želji)  Nadjev  50 - 60 dag naribanih dunja  10 dag šećera  6 - 8 velikih žlica želea od dunja  2 žlice limunova soka  1 - 2 žličice cimeta  2 - 3 žlice mljevenih badema ili lješnjaka  priprema: Brašno promiješajte s praškom za pecivo, dodajte na listiće narezan margarin, dobro izradite, dodajte žumanjke, kiselo vrhnje, sol, šećer i po želji rakiju vilijamovku, zamijesite tijesto i ostavite u hladnjaku 1 sat. Razdijelite na dva dijela, jedan dio stavite na lim premazan masnoćom i posut brašnom. Na 180 stupnjeva pecite dvadesetak min. Izvadite iz pećnice, premažite želeom od dunja i posipajte mljevenim bademima ili lješnjacima. Dunje, šećer, žele, limunov sok i cimet promiješajte i stavite na tijesto. Pokrijte drugim dijelom tijesta i pecite 30 - 35 min. Ohladite, režite na kocke ili pravokutnike, posipajte sitnim šećerom.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+205)

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
4 + 15 =
Riješite jednostavan matematički zadatak i napišite rezultat, npr za 1+4 napišite 5.
Slika korisnika mirjana67's

Dunje su u australiji preskupe,ali ova pita mi se jako svida !

"Još jedan recept iz TOP 50"