Pišinger-torta

Autor: Cica   (palac x 20268) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
1 veći omot oblatna  Krema:  4 cijela jaja  2 žumanjka  30 dag šećera  10 dag čokolade  30 dag maslaca  1/2 limunova soka  15 dag badema  čokoladna glazura  priprema: Pomoću okrugle posude izrežite oblatne da dobijete 10 okruglih listova. Krema: Jaja, žumanjke, šećer i čokoladu tucite miješajući na pari. Kad se smjesa počne zgušnjavati, stavite je hladiti. Zatim umiješajte pjenasto izmiješani maslac, limunov sok i mljevene bademe koje ste prethodno ogulili i popržili. Dobivenom kremom premazujte oblatne i slažite jednu na drugu, a zatim ih ostavite hladiti pod opterećenjem. Ohlađenu tortu prelijte čokoladnom glazurom. Napomena: Važno je da su oblatne svježe. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+721)
Express torta s oblatnima...

Sastojci:

  • 1 veći omot oblatna 

Krema: 

  • 4 cijela jaja 
  • 2 žumanjka 
  • 30 dag šećera 
  • 10 dag čokolade 
  • 30 dag maslaca 
  • 1/2 limunova soka 
  • 15 dag badema 
  • čokoladna glazura 

priprema:

Pomoću okrugle posude izrežite oblatne da dobijete 10 okruglih listova. Krema: Jaja, žumanjke, šećer i čokoladu tucite miješajući na pari. Kad se smjesa počne zgušnjavati, stavite je hladiti. Zatim umiješajte pjenasto izmiješani maslac, limunov sok i mljevene bademe koje ste prethodno ogulili i popržili. Dobivenom kremom premazujte oblatne i slažite jednu na drugu, a zatim ih ostavite hladiti pod opterećenjem. Ohlađenu tortu prelijte čokoladnom glazurom. Napomena: Važno je da su oblatne svježe.

Prosjek: 4 (+721)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)