Piletina s grahom

Autor: Ante Ačkar   (palac x 1266) |moji recepti

0

Dok je još zime pokušajte ovo i iznenadit ćete se. Kombinacija na prvi pogled izgleda neobična,ali jelo je ustinu ukusno.Recept sam skinuo sa TXT Slo dana 12.o9 2000 god.

  • jedno manje pile
  • jednu (a može i dvije) konzerve gotovoga graha
  • 1 luk,
  • 1 rajčica
  • peršin po želji
  • 10 dag masti
  • 1 žlica brašna
  • mljevena slatka paprika, sol i papar

 

Piletinu izrezati na manje komade(kao za gulaš) i pržiti na masti da zazlati.Dodati narezani luk pa dušiti dalje da omekša. Posipamo brašnom i mljevenom paprikom,dobro izmješamo pa posolimo i papramo,zalijemo vrućom vodom da pokrije sastojke i tako dušimo do željene mekoće.Na ovo dodamo kuhani grah i još kratko kuhamo dok nije kuhano po ukusu.

Provjeriti začinjenost i dodati ako što treba, posipati usitnjenim peršin listom.Gustoću regulirati dolijevanjem vode i to je to.

Prosjek: 5 (+689)

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
- nula = tri
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10
Slika korisnika višnja29's

Moram priznati da sam prvi put naišla na ovaj recept, na kraju sam još dodala na tanjuru malo vrhnja i posula ribanim sirom, tako da hvala! probajte isto i moju verziju, a ako imate još neku sličnu kombinaciju s grahom, objavite

Slika korisnika Viška's

Evo Višnja, ako želite malo i umaka... Ako sam dobro sve prepisala, rajčice možete ostaviti nekoliko trenutaka u vreloj vodi, oguliti i krupno narezati s oguljenim limuna, začiniti. Dodati malo šećera, 6 žlica ulja i sitno nasjeckan korijander. Dobro promiješati i pustiti da odstoji pola sata na hladnom... Malo pikantno i fino

"Još jedan recept iz TOP 50"