Pečeno pile nadjeveno povrćem

Autor: miracool   (palac x 1279) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
1 pile od 1,50 kg ulje sol Nadjev 2 žlice konzerviranog graška konzervirana mrkva 2 kriške suhog kruha (bez korice) 1 glavica luka 3 dag suhe slanine 1 grančica peršinovog lista 1 jaje 1 dl mlijeka ulje vegeta sol Priprema: Pile operite, posolite, stavite ga u namaščeni lim, prelijte vrućim uljem pa stavite u zagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri pecite dok ne bude posve pečeno. Za vrijeme pečenja prelijevajte ga sokom u kojem se peče i nekoliko puta okrenite da se sa svih strana jedanko ispeče. Ako je potrebno za vrijeme pečenja u sok dodajte žlicu - dvije tople vode da sok ne prigori. Tada pečeno pile na prsnoj strani prorežite do vrata i nadjenite nadjevom i vratite u pečnicu da se nadjev zapeče. Pile narežite na 4 komada tako da na svakom komadu bude nadjeva od povrća. Poslužite s pireom od krumpira u koji ste umiješali žlicu parmezana i uz salatu od cikle. Nadjev: Razmutite jaja i mlijeko, dodajte na kockice narezani kruh, nasjeckani peršinov list, poprženu slaninu s lukom zajedno s masnoćom, grašak, na kockice narezanu mrkvu, vegetu i sol.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+692)

Sastojci:

  • 1 pile od 1,50 kg
  • ulje
  • sol

Nadjev

  • 2 žlice konzerviranog graška
  • konzervirana mrkva
  • 2 kriške suhog kruha (bez korice)
  • 1 glavica luka
  • 3 dag suhe slanine
  • 1 grančica peršinovog lista
  • 1 jaje
  • 1 dl mlijeka
  • ulje
  • vegeta
  • sol

Priprema:

Pile operite, posolite, stavite ga u namaščeni lim, prelijte vrućim uljem pa stavite u zagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri pecite dok ne bude posve pečeno. Za vrijeme pečenja prelijevajte ga sokom u kojem se peče i nekoliko puta okrenite da se sa svih strana jedanko ispeče. Ako je potrebno za vrijeme pečenja u sok dodajte žlicu - dvije tople vode da sok ne prigori. Tada pečeno pile na prsnoj strani prorežite do vrata i nadjenite nadjevom i vratite u pečnicu da se nadjev zapeče. Pile narežite na 4 komada tako da na svakom komadu bude nadjeva od povrća. Poslužite s pireom od krumpira u koji ste umiješali žlicu parmezana i uz salatu od cikle.

Nadjev: Razmutite jaja i mlijeko, dodajte na kockice narezani kruh, nasjeckani peršinov list, poprženu slaninu s lukom zajedno s masnoćom, grašak, na kockice narezanu mrkvu, vegetu i sol.

 

Prosjek: 4 (+692)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)