Pečena guska s fažolom

Autor: kana   (palac x 1389) |moji recepti


recepti_bez_slike

Napisala sam odgovor na postavljeno pitanje na forumu i dobila brdž SOS KUHAR. Zahvaljujem se na tome i u znak zahvalnosti evo prilažem svoj recept za pečenu gusku s fažolom

SASTOJCI 

  • jedna guska
  • 3 dl. vina
  • 3 žlice gustog soka od jabuke 
  • jedna velika jabuka 
  • sol
  • papar
  • majoran

PRIPREMA

Gusku  držimo u pacu ---Voda, sol, biber, limun, najmanje tri dana mjenjajuci vodu svaki dan dok krv ne isteče iz nje.

Tako pripremljenu gusku oderemo, (skinemo kožu) pa je posolimo, pobiberimo, pazeći da svuda utrljamo so ravnomjerno, u  unutrašnjost guske stavimo 1 limun i 1 jabuku, zalijemo vinom i omotamo alufolijom, pa pečemo pola sata u rerni na 180 stupnjeva,  otkrijemo je zalijemo sokom od jabuke i pečemo dok ne dobije zlatkastu boju pri tom povremeno zaljevmo sa sokom od pečenja, kad je guska pečena odlijemo masnoću i dodamo pripremljeni grah pa pečemo oko 15min.  

PRIPREMA GRAHA

300gr. graha potopimo uvodu i kuhamo da zrno bude mekano, pred kraj dodamo malo soli i bibera, pa kad je kuhano ocjedimo od vode

nasječemo 2 glavice luka, malo cesna i ljute papričice sve to stavimo u pleh sa guskom, pospemo majoranom i pečemo pokriveno folijom jos 15min. 

NAPOMENA

nesmijemo odliti svu masnoću da grah i guska nebi bili na suhom.

Prosjek: 4 (+685)
perica

Mislim da nitko od vas nezna točno što ide u Čobanac. A idu sve vrste mesa koje ja ČOBAN čuvao na slavonskim pašnjacima, a sigurno nije čuvao srne, jelene, veprove i slično. Raznislite zašto se zove baš ČOBANAC.

prikaz
Igor Škevin

Da bi hobotnica bila mekana, ne treba kuhanje s čepom, treba je zamrznuti. Tako kažu kuhari iz restorana poznatih po dobrim hobotnicama.
Na kakav lim da stavite hobotnicu koja ispusti pola litre vode?! Stavite je u dovoljno veliku zdjelu s poklopcem koji dobro brtvi, da se ne zaj***vate s folijom.

prikaz
raull

Moje mišljenje na vaš recept vezano je na podlijevanje vodom.Nikako ne dodavati vodu . Kada se hobotnica sa krompirima zatvori sa folijom,u toku pečenja ona pusti svoju tekućinu i podljevanje je nepotrebno.Malo i popaprite. Inače ostali postupak je po meni dobar. Više sam puta spremala, imam bogato iskustvo.

prikaz
kiki

ljudi probajte umjesto vina malo politi rakije šljivovice, jako jako ukusno... daje jednu dozu svjezine

prikaz
dava

hobotnicu samu staviti u posudu bez ičega, peći je oko 20 min zatim vodu koju pusti presuti u drugu teću zatim staviti krompire i ostale mirodije. 15 min pred kraj tekućinu iz teće staviti na kolo dok provrije u nju staviti 2-3 češnja češnjaka 1,5 dl vina bjelog i da kuha 2 min. zatim sa time preliti hobu.

prikaz
Antika777

popodne ce se peci odojak,uvijek mi ispadne odlicno,nasolim ga vecer prije i dok se pece podljevam ga pivom i ispadne odlicno!

prikaz
Irena Bušić

:) :) :) :) moj recept za rižoto
• 3 češnja češnjaka
• 1 luk (kapula)
• 2 dl crnog vina
• 30 dg riže
• Crnilo od sipe
• peršin
• sol
• papar
• maslinovo ulje
• 0,5 litre ribljeg temeljca
• mala kocka maslaca
• parmezan
Luk i češnjak narezati na sitne komade te staviti na zagrijano maslinovo ulje.Kada poprimi zlatno žutu boju dodati rižu i riblji temeljac,te kuhati na laganoj vatri 10 min. Dodati crnilo,peršin, kocku maslaca sol i papar, te ostaviti još nekoliko minuta na laganoj vatri uz miješanje.
Posuti parmezanom!

prikaz
Marija Trstoglavec

Ja sam umjesto 6-7 dl mlijeka stavila 5 dl mlijeka i 2 dl jogurta tekućeg, tijesto je ispalo savršeno!! Probajte: klipiće napuniti dimljenim sirom (kod mene se uvijek pojede sve) :)

prikaz
mamica

Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero ljudi

prikaz
byB

Mira žao mi je što ti ispada rijetko. Nemoj odustati od toga što si dobila, jednostavno dodaj još malo želina pomiješanoga sa žličicom šećera i ponovno zakuhaj i kuhaj oko 3 minute. Ako je sve ostalo prema receptu mora se stisnuti. Ja sam još jednom pregledala recept i napisala sam točno kako sam radila. Nadam se da će uspjeti !

prikaz
jedna guska 3 dl. vina 3 žlice gustog soka od jabuke  jedna velika jabuka  sol papar majoran PRIPREMA Gusku  držimo u pacu ---Voda, sol, biber, limun, najmanje tri dana mjenjajuci vodu svaki dan dok krv ne isteče iz nje. Tako pripremljenu gusku oderemo, (skinemo kožu) pa je posolimo, pobiberimo, pazeći da svuda utrljamo so ravnomjerno, u  unutrašnjost guske stavimo 1 limun i 1 jabuku, zalijemo vinom i omotamo alufolijom, pa pečemo pola sata u rerni na 180 stupnjeva,  otkrijemo je zalijemo sokom od jabuke i pečemo dok ne dobije zlatkastu boju pri tom povremeno zaljevmo sa sokom od pečenja, kad je guska pečena odlijemo masnoću i dodamo pripremljeni grah pa pečemo oko 15min.   PRIPREMA GRAHA 300gr. graha potopimo uvodu i kuhamo da zrno bude mekano, pred kraj dodamo malo soli i bibera, pa kad je kuhano ocjedimo od vode nasječemo 2 glavice luka, malo cesna i ljute papričice sve to stavimo u pleh sa guskom, pospemo majoranom i pečemo pokriveno folijom jos 15min.  NAPOMENA nesmijemo odliti svu masnoću da grah i guska nebi bili na suhom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+685)

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
Dodaj datoteku (slika, dokument) uz komentar
1. Odaberite sliku | 2. Pričekajte da se pojavi mala sličica | 3. Spremite komentar
Slike veće od 1600x1600, biti će smanjene automatski.
Dokument treba biti manji od 1 MB.
Formati koje možete koristiti: jpg gif png jpeg JPG PNG GIF JPEG csv .
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
pet i dva jednako je
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10
Slika korisnika Mario Marenić's

Mislim da je šteta derati guski kožu .

Slika korisnika desajela's

S obzirom da koza ima u sebi najvise stetnih materija koje se zadrzavaju u salu i potkoznom tkivu i nije steta vec opreznost i preventiva