Pašticada od tunjevine

recepti_bez_slike
75 dag tunjevine 6 režnja češnjaka 4 dl crnog dalmatinskog vina 1 dl vinskog octa 3 žlice brašna 2 žlice šećera 2 klinčića 2 dl maslinovog ulja papar sol Priprema: Ribu prvo dobro operite. Zatim ju posušite i narežite na odreske koje ćete uvaljati u brašno. Onda ih  na zagrijanom ulju malo popržite i s jedne i druge strane. Poslije toga popržene odreske složite u prikladnu posudu, pospite nasjeckanim češnjakom, zalijte octom i uljem, posolite, popaprite i dodajte klinčiće. Na laganoj vatri pirjajte negdje oko 1 sat, uz dodavanje zašećerenog vina. Zgotovljenu pašticadu poslužite npr uz kukuruzne žgance, rastopljenim maslacem i pospite naribanim parmezanom.     Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+144) ‹ Pašticada na Adin način najbolji recept

Sastojci:

  • 75 dag tunjevine
  • 6 režnja češnjaka
  • 4 dl crnog dalmatinskog vina
  • 1 dl vinskog octa
  • 3 žlice brašna
  • 2 žlice šećera
  • 2 klinčića
  • 2 dl maslinovog ulja
  • papar
  • sol

Priprema:

Ribu prvo dobro operite. Zatim ju posušite i narežite na odreske koje ćete uvaljati u brašno. Onda ih  na zagrijanom ulju malo popržite i s jedne i druge strane. Poslije toga popržene odreske složite u prikladnu posudu, pospite nasjeckanim češnjakom, zalijte octom i uljem, posolite, popaprite i dodajte klinčiće. Na laganoj vatri pirjajte negdje oko 1 sat, uz dodavanje zašećerenog vina. Zgotovljenu pašticadu poslužite npr uz kukuruzne žgance, rastopljenim maslacem i pospite naribanim parmezanom.

 

 

Prosjek: 4 (+144)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)