Parfe-torta

recepti_bez_slike
Biskvit od 5 jaja  rum  Krema:  25 dag maslaca  25 dag šećera u prahu  6 žumanjaka  10 dag čokolade  6 bjelanjaka  6 žlica šećera u prahu  4 dl slatkog vrhnja  Priprema: Smjesu za lagani biskvit razdijelite u dva dijela. Od jednog dijela ispecite okrugli list u obliku za tortu, a od drugog četvorinu, kako bi mogli izrezati trake široke oko 6 cm, a dugačke toliko koliki je obujam oblika za tortu. Ovako pripremljenim biskvitom obložite oblik za tortu i sve poprskajte rumom. Krema: Maslac sa šećerom pjenasto izmiješajte. Zatim dodavajte miješajući 1 po 1 žumanjak i omekšanu čokoladu. Bjelanjke i šećer istucite u čvrst snijeg i na kraju ga lagano umiješajte u kremu. Dobivenu kremu izlijte na biskvit i stavite u hladnjak da očvrsne. Izvadite je iz kalupa na tanjur i ukrasite tučenim slatkim vrhnjem odozgo i sa strane. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+898)
Ništa bez čokolade, zato je omiljena torta među djecom, ali i među odraslima. Zamislite, bili smo kod susjede, klinac je imao rođendan.i pitaju djeca gotovo u isti glas da li će papati parfe tortu...Recept prepišite točno ovako, nemojte ništa ni smanjivati ni dodavati, i oduševit ćete se...Za deset!

Sastojci:

  • Biskvit od 5 jaja 
  • rum 

Krema: 

  • 25 dag maslaca 
  • 25 dag šećera u prahu 
  • 6 žumanjaka 
  • 10 dag čokolade 
  • 6 bjelanjaka 
  • 6 žlica šećera u prahu 
  • 4 dl slatkog vrhnja 

Priprema:

Smjesu za lagani biskvit razdijelite u dva dijela. Od jednog dijela ispecite okrugli list u obliku za tortu, a od drugog četvorinu, kako bi mogli izrezati trake široke oko 6 cm, a dugačke toliko koliki je obujam oblika za tortu. Ovako pripremljenim biskvitom obložite oblik za tortu i sve poprskajte rumom. Krema: Maslac sa šećerom pjenasto izmiješajte. Zatim dodavajte miješajući 1 po 1 žumanjak i omekšanu čokoladu. Bjelanjke i šećer istucite u čvrst snijeg i na kraju ga lagano umiješajte u kremu. Dobivenu kremu izlijte na biskvit i stavite u hladnjak da očvrsne. Izvadite je iz kalupa na tanjur i ukrasite tučenim slatkim vrhnjem odozgo i sa strane.

Prosjek: 4 (+898)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)