Parfe torta od sira

recepti_bez_slike
3 jaja 9 dag štaub šećera 8 dag brašna Priprema: Imiješajte žutanjke sa šećerom. Dodajte naizmjenično brašno i snijeg od bjelanjaka. Pecite u kalupu cca 20 - tak minuta u zagrijanoj pećnici. Krema: 1/2 kg sviježeg kravljeg sira 15 dag štaub šećera 3 vanili šećera 1/2 litra slatkog vrhnja 1 kompot (breskva, ananas,...) sok od 1 limuna 8 listića želatine Priprema: Izmješajte sir sa šećerom i vanili šećerom. Izmiksajte slatko vrhnje, sir, limunov sok, sok od kompota. Želatinu namočite u hladnoj vodi oko 1/2 sata, ocijedite je i rastopite na laganoj vatri. Stavite je u smjesu, prije toga dobro izmiješajte.Na biskvit stavite narezano voće iz kompota, stavite u kalup i izlijte kremu u kalup. Stavite tortu u hladnjak i nakon 2 sata odvojite stranice kalupa. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+2)
Da budem iskren, nisam ljubitelj parfe okusa, ali ovo je nešto posebno

Biskvit:

  • 3 jaja
  • 9 dag štaub šećera
  • 8 dag brašna

Priprema:

Imiješajte žutanjke sa šećerom. Dodajte naizmjenično brašno i snijeg od bjelanjaka. Pecite u kalupu cca 20 - tak minuta u zagrijanoj pećnici.

Krema:

  • 1/2 kg sviježeg kravljeg sira
  • 15 dag štaub šećera
  • 3 vanili šećera
  • 1/2 litra slatkog vrhnja
  • 1 kompot (breskva, ananas,...)
  • sok od 1 limuna
  • 8 listića želatine

Priprema:

Izmješajte sir sa šećerom i vanili šećerom. Izmiksajte slatko vrhnje, sir, limunov sok, sok od kompota. Želatinu namočite u hladnoj vodi oko 1/2 sata, ocijedite je i rastopite na laganoj vatri. Stavite je u smjesu, prije toga dobro izmiješajte.Na biskvit stavite narezano voće iz kompota, stavite u kalup i izlijte kremu u kalup. Stavite tortu u hladnjak i nakon 2 sata odvojite stranice kalupa.

Prosjek: 4 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika natašaklo's

Jako fino...Nisam pravila biskvit, kupila sam ga, i dodala malo u kremu breskve iz kompota. Možete tortu zapravo ukrasiti s čim god želite, i jagodama i kupinama, no uostalom, to i samo znate. Lagana je torta, stvarno