Pac za divljač (rasol, marinada)

Autor: Karlo Roginic   (palac x 90) |moji recepti

1
  • 1 l vinskog octa
  • 1 l vode
  • 1 l  bijelog vina
  • 20 dag luka
  • 20 dag korijena peršina
  • 20 dag mrkve
  • 10 dag celera
  • 20 zrna papra
  • 3 lista lovora
  • žličica šećera

Ulijte u vodu vino i ocat, dodajte povrće izrezano na listiće, luk nasjeckan na veće ploške, papar u zrnu, list lovora, šećer. Kratko prokuhajte i ohladite. Ovim pacom prelijte divljač. Meso povremeno okrenite, jer mora biti potpuno uronjeno u pac.
Važno: u pac se ne stavlja sol. U ovakvom pacu meso divljači možete držati na hladnom mjestu do tri tjedna.

Prosjek: 3.7 (+3)

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
deset - sedam =
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10
Slika korisnika mamica's

Pozz, hvala, baš sam ovo tražila, imala sam neki starinski pac za divljač. A jel ide jedna litra ili dvije litre vode? Nekad sam znala napraviti i sa crnim vinom!

"Još jedan recept iz TOP 50"