Osvježavajući spoj malina i sira

Autor: marina9   (palac x 10652) |moji recepti

0
BISKVIT 6 Jaja 18dkg šećera 12.5 dkg brašna 1 jušna žlica ulja 1 prašak za pecivo 1 jušna žlica kakao praha KREMA: 50 dkg svježeg kravljeg sira 2 dcl jogurta 1/2 kg malina 1 vrećica žalatine (ako je smjesa rijetka) 15 dkg šećera 1/2 l umućenog šlaga PRIPREMA BISKVITA: Umutiti žumanjca i šećer.Bijelance umutiti mikserom u čvrsti snijeg .Postepeno dodavatibrašno,prašak za pecivo,ulje i kakao. Ispeći u podmazanom i pobrašnjenom kalupu,promjera 24 cm ,20 minuta na 180 stupnjeva. Ohladiti i presjeći na pola  ili na 3 kore ako je moguće . Ptiprema kreme: Promiješati  sve sastojke osim šlaga u kompaktnu masu. Dodati šlag i lagano sve spojiti žicom za pjnu. Slaganje torte: Namazati donji dio biskvita s 3/4 kreme i na njega položiti drugi dio biskvita.Premazati s preostalom kremom te hladiti u hladnjaku 2-3 sata prije posluživanja. Ukrasiti malinama ,čokoladnim mrvicama i šlagom. Tortu rezati vrućim ,mokrim nožem.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Ovu osvježavajuću tortu napravila sam svom nećaku za njegovu krizmu.
Recepti - 4 - slika

SASTOJCI:

BISKVIT

  • 6 Jaja
  • 18dkg šećera
  • 12.5 dkg brašna
  • 1 jušna žlica ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 jušna žlica kakao praha

KREMA:

  • 50 dkg svježeg kravljeg sira
  • 2 dcl jogurta
  • 1/2 kg malina
  • 1 vrećica žalatine (ako je smjesa rijetka)
  • 15 dkg šećera
  • 1/2 l umućenog šlaga

PRIPREMA BISKVITA:

Umutiti žumanjca i šećer.Bijelance umutiti mikserom u čvrsti snijeg .Postepeno dodavatibrašno,prašak za pecivo,ulje i kakao. Ispeći u podmazanom i pobrašnjenom kalupu,promjera 24 cm ,20 minuta na 180 stupnjeva. Ohladiti i presjeći na pola  ili na 3 kore ako je moguće .

Ptiprema kreme:

Promiješati  sve sastojke osim šlaga u kompaktnu masu.

Dodati šlag i lagano sve spojiti žicom za pjnu.

Slaganje torte:

Namazati donji dio biskvita s 3/4 kreme i na njega položiti drugi dio biskvita.Premazati s preostalom kremom te hladiti u hladnjaku 2-3 sata prije posluživanja. Ukrasiti malinama ,čokoladnim mrvicama i šlagom. Tortu rezati vrućim ,mokrim nožem.

 

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)