Nonice

recepti_bez_slike
Tijesto:  25 dag brašna  7 dag masti  2 žumanjka  7 dag šećera  limunova korica  Nadjev:  15 dag šećera  2 bjelanjka  15 dag badema  malo rakije lozovače  priprema: Brašno prosijte na dasku, dodajte mast, žumanjke, šećer i limunovu koricu, pa umijesite tijesto. Ostavite ga oko 1/2 sata na hladnom mjestu. Nadjev: Bjelanjke i šećer istuci te u čvrst snijeg, zatim lagano umiješajte mljevene bademe i malo rakije. Tijesto razvaljajte 1/2 cm debelo i režite okrugle oblike. Složite ih u namazan lim za pečenje i na svaku stavite žličicom malo nadjeva, te pecite oko 15-20 minuta kod temperature od 200°C. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2)
Pitale ste za nonice, je da mi je trebalo desetak dana da nabavim provjereni recept, ali glavno da moćete uživati u nonicama

Sastojci:

Tijesto: 

  • 25 dag brašna 
  • 7 dag masti 
  • 2 žumanjka 
  • 7 dag šećera 
  • limunova korica 

Nadjev: 

  • 15 dag šećera 
  • 2 bjelanjka 
  • 15 dag badema 
  • malo rakije lozovače 

priprema:

Brašno prosijte na dasku, dodajte mast, žumanjke, šećer i limunovu koricu, pa umijesite tijesto. Ostavite ga oko 1/2 sata na hladnom mjestu. Nadjev: Bjelanjke i šećer istuci te u čvrst snijeg, zatim lagano umiješajte mljevene bademe i malo rakije. Tijesto razvaljajte 1/2 cm debelo i režite okrugle oblike. Složite ih u namazan lim za pečenje i na svaku stavite žličicom malo nadjeva, te pecite oko 15-20 minuta kod temperature od 200°C.

Prosjek: 4.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Vita 's

Sve pet.keksi jako fini ali ak ne doda s vrhnje ili mlijeka tjesto se neda umjesiti posto je sve presuho