Nizozemski umak

Autor: admin   (palac x 160688) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
  • 5 velikih žutanjaka
  • 3 žlice svježe iscijeđenog limunovog soka
  • pola žličice soli
  • 250 g ohlađenog neslanog maslaca, isjeckanog na male kockice
  • prstohvat papra
  • nasjeckani vlasac

 

Zagrijte vodu iznad koje u nehrđajućoj posudi pomiješajte žutanjke, limunov sok I sol dok ne postanu pjenasti. Nastavite sa miješanjem dok se žutanjci ne zgusnu I poveća im se volumen. Maknite posudu sa vatre I umješajte maslac (polovicu količine) kockicu po kockicu.

Nakon što ste umiješali prvu polovicu maslaca vratite umak na posudu sa vodom I nastavite miješati dodavajući ostatak maslaca. Ako se žutanjci počnu peći maknite posudu sa vatre I nastavite miješati na sobnoj temperaturi. Nakon što ste dodali sav maslac, maknite posudu sa vatre I začinite s paprom.

Prosjek: 4 (+100)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)