Nadjevena svinjska slezena na roštilju

recepti_bez_slike
80 dag svinjske slezene 6 češnja češnjaka 10 dag suhe slanine ulje papar sol  priprema: Slezenu dobro operite. Na krajevima napravite zareze pa kroz njih kuhačom napravite šupljinu, koju ispunite mješavinom nasjeckanog češnjaka, slanine, soli i papra. Otvore pričvrstite čačkalicama. Zatim slezenu premažite uljem, stavite na zagrijani roštilj na nauljenu rešetku i pecite s obje strane 6 do 7 minuta. Za vrijeme pečenja slezenu premazuj te uljem. Pečene slezene narežite na 3 komada i poslužite na podlozi od kuhane riže, koju samo malo posolite a obilno je popaprite, uz krupno narezani luk, posoljen i preliven vinskim octom.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 2.5 (+2)

 Sastojci:

  • 80 dag svinjske slezene
  • 6 češnja češnjaka
  • 10 dag suhe slanine
  • ulje
  • papar
  • sol

 priprema:

Slezenu dobro operite. Na krajevima napravite zareze pa kroz njih kuhačom napravite šupljinu, koju ispunite mješavinom nasjeckanog češnjaka, slanine, soli i papra. Otvore pričvrstite čačkalicama. Zatim slezenu premažite uljem, stavite na zagrijani roštilj na nauljenu rešetku i pecite s obje strane 6 do 7 minuta. Za vrijeme pečenja slezenu premazuj te uljem. Pečene slezene narežite na 3 komada i poslužite na podlozi od kuhane riže, koju samo malo posolite a obilno je popaprite, uz krupno narezani luk, posoljen i preliven vinskim octom.

 

Prosjek: 2.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)