Muzgavci s krumpirom

Autor: antonella   (palac x 949) |moji recepti

0
75 dag muzgavaca glavica luka 4 zrna papra 2 dl juhe krumpir u ljusci 4 režnja češnjaka majčina dušica peršinov list maslinovo ulje limunov sok vinski ocat papar priprema: Dobro očistite i operite muzgavce i stavite ih kuhati u posoljenu kipuću vodu s glavicom luka, lovorovim listom i 3- 4 zrna papra. U isto vrijeme posebno kuhajte krumpir u ljusci. Muzgavci će biti kuhani u isto vrijeme kada i krumpir. Sačuvajte juhu u kojoj su se muzgavci kuhali. Zatim kuhani krumpir ogulite i narežite na kolutove, a muzgavce narežite na rezance. U duboku zdjelu istresite narezani krumpir i muzgavce, dodajte nasjeckani luk i češnjak, majčinu dušicu i nasjeckani peršinov list. Posolite, popaprite, prelijte juhom u kojoj su se muzgavci kuhali, dodajte maslinovo ulje, limunov sok i vinski ocat i sve lagano izmiješajte. Poslužite toplo uz zelenu salatu posutu naribanom svježom mrkvom i prelivenu kiselim mlijekom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3 (+4)

Sastojci:

  • 75 dag muzgavaca
  • glavica luka
  • 4 zrna papra
  • 2 dl juhe
  • krumpir u ljusci
  • 4 režnja češnjaka
  • majčina dušica
  • peršinov list
  • maslinovo ulje
  • limunov sok
  • vinski ocat
  • papar

priprema:

Dobro očistite i operite muzgavce i stavite ih kuhati u posoljenu kipuću vodu s glavicom luka, lovorovim listom i 3- 4 zrna papra. U isto vrijeme posebno kuhajte krumpir u ljusci. Muzgavci će biti kuhani u isto vrijeme kada i krumpir. Sačuvajte juhu u kojoj su se muzgavci kuhali. Zatim kuhani krumpir ogulite i narežite na kolutove, a muzgavce narežite na rezance. U duboku zdjelu istresite narezani krumpir i muzgavce, dodajte nasjeckani luk i češnjak, majčinu dušicu i nasjeckani peršinov list. Posolite, popaprite, prelijte juhom u kojoj su se muzgavci kuhali, dodajte maslinovo ulje, limunov sok i vinski ocat i sve lagano izmiješajte. Poslužite toplo uz zelenu salatu posutu naribanom svježom mrkvom i prelivenu kiselim mlijekom.

Prosjek: 3 (+4)

I ovo trebate pogledati:

Baranjski krumpir-paprikaš - PROČITAJTE Oslić na bijelo - PROČITAJTE Moslavački krumpir s kiselim vrhnjem - PROČITAJTE Janjeća kalja - PROČITAJTE Slani vinćoli na svetojelenski - PROČITAJTE

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Razmjenite ideje

recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

"Još jedan recept iz TOP 50"