Munchmallov masa za ukrase na tortama ili kolačima

Autor: jasamja   (palac x 19995) |moji recepti

0
Dugo gledam po netu recepte za domaći fondand ili ticino masu pa sam naišla i na ovaj koji je jeftin a definitivno uspjeva svaki put. Naravno kad se malo ispraksiram stavit ću dodatne slike a za sada samo početničke.
Munchmallov masa

Munchmallow masa za oblaganje torti i figurice:

  • 250-300 g munchmallow bonbona (bijeli)
  • 500 g šećera u prahu

Mjere nisu u gram točne ali otprilike ćete vidit koliko je šećera u prahu stvarno potrebno.

U zdjelu stavit bonbone i otopit ih u mikrovalnoj  (ja sam ih skroz istopila)Izmješat ih i pomoću miksera sa  spiralnim nastavcima za tijesto  (može i rukama) dodavat šećer u prahu i neprestano mješat .Masa je dosta ljepljiva  al dodavajući šećer u prahu ćemo dobit dovoljno meku a opet podatnu masu sa kojom možemo oblikovat šta želimo _nešto kao plastelin.Ja sam na pola mješanja znači dok je bila masa ljepljiva  podjelila masu u dvije zdjele te ih obojala jestivim bojama za kolače ,naravno masu možete bojati i poslije samo što sam ja imala  tekuće boje za kolače koje nisu toliko intezivne (bolje su one u prahu)pa je lakše ih umješat u još nedovršenu masu.

Ukoliko vam se čini da  masa nije dovoljno "tvrda" mjesite na  površini posutoj šećerom u prahu do željene tvrdoće.Gotovu masu možete odmah upotrebljavati ,praviti cvjetiće,figurice i slično ili omotati prozirnom folijom  i staviti u frižider dok vam ne zatreba.

Koliko dugo masa može stajati u frižderu tek testiram al evo moja je  4 dana u frižderu i bez problema pravim ružice od njih.

 

 

Prosjek: 5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Silva53's

E to, hvala Naata, bilo je oduševljenih, našla sam u Kaufl. ;)

2
Slika korisnika naata's

Ja sam jednom radila samo ruže i otopila sam bombone u pečnici: bombone poškropiti žlicom vode i staviti na kratko u zagrijanu pečnicu na nekih 100°C - zapravo oni trebaju samo omekšati (kao kad otapate čokoladu za glazuru, znači samo toliko koliko je potrebno da se mogu izraditi) i rukama ih se lako poveže sa šećerom u prahu. Koristila sam ružičaste pa nisam dodavala prehrambenu boju, a bijelih ima za kupiti u Kauflandu ili u Muller drogeriji. Računajte na to da ako bojite prehrambenim bojama trebate i više šećera u prahu jer boje dodatno omekane smjesu.
Ukrasi na Mokroj čokoladnoj torti: http://www.recepti.hr/moji_recepti

3
Slika korisnika žana1's

A što ako nemam mikovalne, kako da otopim bombone?
još jedan imam problem, kod mene u dućanu nema za kupit jednobonih bombona, gdje da kupim?