Mozzart šnite

Autor: naata   (palac x 70196) |moji recepti

2
recepti_bez_slike
snijeg od 7 bjelanjaka 20 dag šećera 2 žlice brašna 14 dag lješnjaka (malo popržiti i samljeti) i još 3-4 žlice lješnjaka za slaganje kolača KREMA  I : 7 žumanjaka 15 dag šećera u prahu 3 rebra tamne čokolade (oko 50% kakaa) 18 dag maslaca KREMA II : 10 dag šećera u prahu 4 žlice mlijeka 12 dag mljevenih lješnjaka 1-2 žlice ruma (prema ukusu) 7 dag maslaca PRIPREMA: U izrađene bjelanjke postupno dodavati šećer, brašno i lješnjake. Peči u dobro podmazanom i pobrašnjenom  protvanu (velikom od pečnice) na 180°C oko 20 min. Ohlađenog razreži po pola ( dobiju se dvije trake). Protvan ako oblažete pek-papirom obavezno još malo premazati maslacem jer se zbog bjelanjaka može inače primiti. Za prvu kremu žumanjke izmiksati sa šećerom u prahu, staviti zdjelu na paru, dodati čokoladu i kad se otopi kratko prokuhati. U ohlađeno dodati maslac koji je stajao na sobnoj temperaturi i dobro izmiksati. Za drugu kremu provrelim mlijekom pofuriti šećer, dodati lješnjake i rum i sve izmješati, u hladno dodati maslac. SLAGANJE:  jedan dio biskvita premazati prvom kremom i posipati sa malo mljevenih lješnjaka, staviti drugi dio biskvita pa premazati drugom kremom i sve posuti mljevenim lješnjacima. Ako koristite običnu čokoladu za kuhanje, smanjite količinu šećera u prahu jer je ova količina za gorku čokoladu sa večim postotkom kakaa.     Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2)
Meni jedan od najboljih kremastih kolača, a kod nas je za Božić uvijek na stolu!
Recepti - 7 - slika

BISKVIT:

  • snijeg od 7 bjelanjaka
  • 20 dag šećera
  • 2 žlice brašna
  • 14 dag lješnjaka (malo popržiti i samljeti)
  • i još 3-4 žlice lješnjaka za slaganje kolača

KREMA  I :

  • 7 žumanjaka
  • 15 dag šećera u prahu
  • 3 rebra tamne čokolade (oko 50% kakaa)
  • 18 dag maslaca

KREMA II :

  • 10 dag šećera u prahu
  • 4 žlice mlijeka
  • 12 dag mljevenih lješnjaka
  • 1-2 žlice ruma (prema ukusu)
  • 7 dag maslaca

PRIPREMA:

U izrađene bjelanjke postupno dodavati šećer, brašno i lješnjake. Peči u dobro podmazanom i pobrašnjenom  protvanu (velikom od pečnice) na 180°C oko 20 min. Ohlađenog razreži po pola ( dobiju se dvije trake). Protvan ako oblažete pek-papirom obavezno još malo premazati maslacem jer se zbog bjelanjaka može inače primiti.

Za prvu kremu žumanjke izmiksati sa šećerom u prahu, staviti zdjelu na paru, dodati čokoladu i kad se otopi kratko prokuhati. U ohlađeno dodati maslac koji je stajao na sobnoj temperaturi i dobro izmiksati.

Za drugu kremu provrelim mlijekom pofuriti šećer, dodati lješnjake i rum i sve izmješati, u hladno dodati maslac.

SLAGANJE:  jedan dio biskvita premazati prvom kremom i posipati sa malo mljevenih lješnjaka, staviti drugi dio biskvita pa premazati drugom kremom i sve posuti mljevenim lješnjacima.

Ako koristite običnu čokoladu za kuhanje, smanjite količinu šećera u prahu jer je ova količina za gorku čokoladu sa večim postotkom kakaa.

 

 

Prosjek: 4.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika cacika's

sve je prelepo