Milk šnita

Autor: Stefica Regvar   (palac x 5837) |moji recepti

8
6 jaja 6 kašika brašna 6 kašika šećera 4 kašika kakaa 1 pecivo 10 ml.tople vode za fil 500 ml.slatke vrhnja 110 ml.mlijeka 1 želatin za preljev 200 g.čokolada za kuhanje 150 g.maslaca 5 kašika mlijeka 5 kašika šećera Priprema Odvojte bjelance od žumanceta. Žumance mutimo mikserom, dodajemo 6 kašika šećera i kad se šećer otopi ne prestajući mutenjem dodajemo 10 ml.tople vode. U drugi sud mutimo bjelance pa dodajemo u sud sa izmučenim žumancetom. Smjesu sjedinjimo sa kašikom i dodajemo brašno pomješano sa pecivom i kakaom. Smjesu dobro sjedinjimo i stavimo da se peče u pleh od šporet obložen sa papir za pečenje i pečemo na 180 C 20 min. Fil: Na stranu stavimo slatko vrhnje u duboki sud i ulijemo mlijeko.Mutimo mikserom 5 min. Na kraj stavimo želatin i sve zajedno dobro izmutimo. Preljev: U lonac stavimo maslac, mlijeka, šećera i čokalada polomljena na djelove. Stavimo lonac na vatru i kad se čokolada i maslac otope, skidamo sa vatre i čekamo dobro da se ohladi. Posluživanje Tortu treba da drzimo u frižider najmanje 1 sat Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.8 (+12)
MAMI NA JOŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠ...
Milk šnita

Sastojci

  • 6 jaja
  • 6 kašika brašna
  • 6 kašika šećera
  • 4 kašika kakaa
  • 1 pecivo
  • 10 ml.tople vode

za fil

  • 500 ml.slatke vrhnja
  • 110 ml.mlijeka
  • 1 želatin

za preljev

  • 200 g.čokolada za kuhanje
  • 150 g.maslaca
  • 5 kašika mlijeka
  • 5 kašika šećera

Priprema

Odvojte bjelance od žumanceta. Žumance mutimo mikserom, dodajemo 6 kašika šećera i kad se šećer otopi ne prestajući mutenjem dodajemo 10 ml.tople vode.
U drugi sud mutimo bjelance pa dodajemo u sud sa izmučenim žumancetom. Smjesu sjedinjimo sa kašikom i dodajemo brašno pomješano sa pecivom i kakaom. Smjesu dobro sjedinjimo i stavimo da se peče u pleh od šporet obložen sa papir za pečenje i pečemo na 180 C 20 min.
Fil: Na stranu stavimo slatko vrhnje u duboki sud i ulijemo mlijeko.Mutimo mikserom 5 min. Na kraj stavimo želatin i sve zajedno dobro izmutimo.
Preljev: U lonac stavimo maslac, mlijeka, šećera i čokalada polomljena na djelove. Stavimo lonac na vatru i kad se čokolada i maslac otope, skidamo sa vatre i čekamo dobro da se ohladi.
Posluživanje
Tortu treba da drzimo u frižider najmanje 1 sat

Prosjek: 4.8 (+12)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika sanjica_25's

Ma kakav Duško, ovo je Radiša pisao.

2
Slika korisnika majkara's

pa baš i nije ukusno,čitajući recept.ja sam pravila po slićnom receptu u koji je isao med u kremu,pa sam ostala razoćarana :(((

3
Slika korisnika domacica's

ako mozete, pojasnite mi:U kom obliku zelatin? Koliko se dugo muti pavlaka sa mlekom, imam utisak da je to jako retko jer je i sama slatka pavlaka retka dok ne pocne da se se zgusnjava?Hvala

4
Slika korisnika Maja Šolčić's

Kako se pecivo pomiješa sa brašnom i kakaom? To mi nikako nije jasno... To se onda ručno umiješa u smjesu od bjelanjka i žutanjka?

Hvala

5
Slika korisnika Svetlana Calija's

U poseban sud zajedno pomesaj brasno,pecivo i kakao.Sve to malo promesaj sa kasikom,da se ujednaci i onda dodaj u smesu od jaja.Promesaj rucno,sa varjacom al ne u krug,nego smesu uvek odizi ka vrhu(kao kad mesis kisela testa):)

6
Slika korisnika danijela140's

može pitanje jer želatinu topiš u vodi ? ili uzmeš u vrećici želatinu ?

7
Slika korisnika Slavica Stanic's

MMMMMMM ukusnoooo :love: :X :* (^3^)

8
Slika korisnika gabich's

To je nešto kao kinder pinguin? Hvala ti

9
Slika korisnika margareta's

ovo kao da je pisao dusko iz big brothera :D
=D> =D> =D>

ja sam margareta, volim kuhati