Međimursko kolinjsko pisano pečenje

recepti_bez_slike
1 kg svinjskog mesa bez kosti 25 dag svinjske jetre 25 dag svinjskih bubrega 25 dag svinjskog srca 40 dag svinjskih pluća 2 glavice luka 2 režnja češnjaka 2 žlice brašna mljevena crvena paprika (slatka) mast papar sol Priprema: Meso i iznutrice dobro operite i narežite na manje komade. Na zagrijanoj masti popržite nasjeckani luk, dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak i mljevenu papriku, a zatim dodajte narezano meso i iznutrice. Sve zajedno pirjajte uz dolijevanje tople vode, da meso i iznutrice posve omekšaju. Tada meso i iznutrice pospite brašnom, zalijte s malo tople vode, posolite i popaprite pa još malo sve zajedno propirjajte. Ovako pripravljeno jelo najbolje prija s kuhanim slanim krumpirom, posutim mljevenim kuminom i uz salatu od kiselih paradajz-paprika iz zimnice ili kiselog kupusa. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+882)

Sastojci:

  • 1 kg svinjskog mesa bez kosti
  • 25 dag svinjske jetre
  • 25 dag svinjskih bubrega
  • 25 dag svinjskog srca
  • 40 dag svinjskih pluća
  • 2 glavice luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 žlice brašna
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • mast
  • papar
  • sol

Priprema:

Meso i iznutrice dobro operite i narežite na manje komade. Na zagrijanoj masti popržite nasjeckani luk, dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak i mljevenu papriku, a zatim dodajte narezano meso i iznutrice. Sve zajedno pirjajte uz dolijevanje tople vode, da meso i iznutrice posve omekšaju. Tada meso i iznutrice pospite brašnom, zalijte s malo tople vode, posolite i popaprite pa još malo sve zajedno propirjajte. Ovako pripravljeno jelo najbolje prija s kuhanim slanim krumpirom, posutim mljevenim kuminom i uz salatu od kiselih paradajz-paprika iz zimnice ili kiselog kupusa.

Prosjek: 4 (+882)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)