Međimurski odrezak s heljdom

recepti_bez_slike
4 teleća odreska 20 dag heljdine kaše 2 glavice luka režanj češnjaka 2 dl kiselog vrhnja 3 žlice brašna 2 žlice mlijeka 2 grančice peršinovog lista mast papar sol Priprema: Heljdinu kašu kuhajte u dosta posoljene kipuće vode oko 25 minuta da se potpuno skuha, a zatim je ocijedite. Na zagrijanoj masti popržite nasjeckani luk, dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak i ocijeđenu heljdu, posolite, popaprite i zajedno kratko popržite, a zatim pospite nasjeckanim peršinovim listom. Zatim teleće odreske malo potucite batićem za meso, posolite ih, popaprite, uvaljajte u brašno i na masti popržite s jedne i druge strane. Tada ih izvadite iz masnoće i držite na toplom. U istu masnoću ulijte mlijeko, posolite i neka zakipi, pa dodajte kiselo vrhnje, pospite nasjeckanim peršinovim listom i izmiješajte, ali ne dopustite da i dalje kipi. Ovim umakom od vrhnja prelijte popržene odreske. Poslužite s pripravljenom heljdom i salatom po želji. Savjet: Svježi peršinov i celerov list mora biti tamnozelene boje s dobro razvijenim listovima.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+812)

Sastojci:

  • 4 teleća odreska
  • 20 dag heljdine kaše
  • 2 glavice luka
  • režanj češnjaka
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 3 žlice brašna
  • 2 žlice mlijeka
  • 2 grančice peršinovog lista
  • mast
  • papar
  • sol

Priprema:

Heljdinu kašu kuhajte u dosta posoljene kipuće vode oko 25 minuta da se potpuno skuha, a zatim je ocijedite. Na zagrijanoj masti popržite nasjeckani luk, dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak i ocijeđenu heljdu, posolite, popaprite i zajedno kratko popržite, a zatim pospite nasjeckanim peršinovim listom. Zatim teleće odreske malo potucite batićem za meso, posolite ih, popaprite, uvaljajte u brašno i na masti popržite s jedne i druge strane. Tada ih izvadite iz masnoće i držite na toplom. U istu masnoću ulijte mlijeko, posolite i neka zakipi, pa dodajte kiselo vrhnje, pospite nasjeckanim peršinovim listom i izmiješajte, ali ne dopustite da i dalje kipi. Ovim umakom od vrhnja prelijte popržene odreske. Poslužite s pripravljenom heljdom i salatom po želji. Savjet: Svježi peršinov i celerov list mora biti tamnozelene boje s dobro razvijenim listovima.

 

Prosjek: 4 (+812)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)