Međimurske slanine (kosana mast)

Autor: miracool   (palac x 1263) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
3 svinjske nožice 60 dag krumpira 1 žlica brašna 2 lovorova lista mljevena crvena paprika (slatka) ulje kumin papar sol Priprema: Svinjske nožice dobro operite i kuhajte u dosta posoljene kipuće vode zajedno s lovorovim listom. Zatim kuhane nožice malo ohladite, očistite od kosti i narežite na komade, posebno kuhajte oguljen, opran i na kockice narezan krumpir, zajedno s lovorovim listom. U kuhani krumpir dodajte narezane nožice, posolite i popaprite, pa dodajte tanki zapržak: na ulju popržite brašno i mljevenu papriku. Zajedno kuhajte još 10 minuta. Na kraju kuhano varivo pospite mljevenim kuminom. Ovo starinsko seljačko jelo poslužite uz salatu od cikle prelivenu kiselim vrhnjem i posutu nasjeckanim celerovim listom.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+809)
Vrlo stari recept za varivo

Sastojci:

  • 3 svinjske nožice
  • 60 dag krumpira
  • 1 žlica brašna
  • 2 lovorova lista
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • ulje
  • kumin
  • papar
  • sol

Priprema:

Svinjske nožice dobro operite i kuhajte u dosta posoljene kipuće vode zajedno s lovorovim listom. Zatim kuhane nožice malo ohladite, očistite od kosti i narežite na komade, posebno kuhajte oguljen, opran i na kockice narezan krumpir, zajedno s lovorovim listom. U kuhani krumpir dodajte narezane nožice, posolite i popaprite, pa dodajte tanki zapržak: na ulju popržite brašno i mljevenu papriku. Zajedno kuhajte još 10 minuta. Na kraju kuhano varivo pospite mljevenim kuminom. Ovo starinsko seljačko jelo poslužite uz salatu od cikle prelivenu kiselim vrhnjem i posutu nasjeckanim celerovim listom.

 

Prosjek: 4 (+809)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)