Marmelada od šipka

Autor: natašaklo   (palac x 2456) |moji recepti

1
Šipak je plod divlje ruže koji dozrijeva u jesen, a preporučuje se za punjenje palačinki i za mazanje na kruh.

Sastojci:

  • oko 2 kg šipka 
  • 0,75 kg šećera 
  • 0,75 l vode 

priprema:

Beru se crveni plodovi šipka, koji se prvo očiste od cvjetne stapke pa se operu i kuhaju u malo vode dok ne omekšaju, otprilike oko 45 minuta. Kuhani šipak se ocijedi i propasira, i zatim se dobivena masa izvaže i stavi kuhati oko 20 minuta. Koliko ima pasiranog šipka toliko se izvaže šećera, prelije istom tom količinom vode i stavi da prokuha u drugoj posudi. Zatim se obje tekućine spoje i nastave kuhati dok se ne zgusnu, oko 1 sat. Marmelada se ohladi, stavi u čiste i u pećnici sterilizirane staklenke, zaveže celofanom i stavi na suho i hladno mjesto do upotrebe. 

Prosjek: 3.5 (+11)

Ovo treba probati:

Kompot od marelica - PROČITAJTE Ječmena kaša (krupa) - PROČITAJTE Medeni kolač - PROČITAJTE Grah s ričetom - PROČITAJTE Marmelada od naranče i mrkve - PROČITAJTE Hurmašica s kokosovim brašnom - PROČITAJTE Džem od jabuka - PROČITAJTE Ledena kocka s jednom korom - PROČITAJTE
oko 2 kg šipka  0,75 kg šećera  0,75 l vode  priprema: Beru se crveni plodovi šipka, koji se prvo očiste od cvjetne stapke pa se operu i kuhaju u malo vode dok ne omekšaju, otprilike oko 45 minuta. Kuhani šipak se ocijedi i propasira, i zatim se dobivena masa izvaže i stavi kuhati oko 20 minuta. Koliko ima pasiranog šipka toliko se izvaže šećera, prelije istom tom količinom vode i stavi da prokuha u drugoj posudi. Zatim se obje tekućine spoje i nastave kuhati dok se ne zgusnu, oko 1 sat. Marmelada se ohladi, stavi u čiste i u pećnici sterilizirane staklenke, zaveže celofanom i stavi na suho i hladno mjesto do upotrebe.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.5 (+11)

Dodajte svoju verziju / Napišite kako vam je uspjelo / Postavite pitanje... OVDJE

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

"Još jedan recept iz TOP 50"