Malinasto osvježenje

Autor: Suzana Gleđ   (palac x 4011) |moji recepti


Maline,maline, mi jako volimo maline.

Malinasto osvježenje

Biskvit:

  • 4 jaja
  • 25 dag šećera
  • 25 dag brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • korica 1 limuna
  • 4 žlice ulja
  • pola velike šalice vruće vode(200 ml)

Jaja, šećer i koricu lumuna pjenasto izmješati,dodati ostale sastojke i promješati u glatku smjesu.Peći na 180 °C oko20-30 min. Ohlađeno rezati na pola.

Krema:

  • 750 ml vrhnja za šlag
  • 2 želatine
  • 20 dag bijele čokolade
  • 50 dag mascarponea
  • 2 žlice gustina
  • sok pola limuna
  • 15 dag šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 50 dag malina(svježih ili zamrznutih)

Maline sa šećerom malo prokuhati na vatri,dodati sok pola limuna i gustin i još par minuta uz miješanje prokuhati.Čokoladu otopiti na skroz laganoj vatri i pomiješati s mascarponeom i vanilin šećerom.Napraviti šlag i pomiješati sčokoladom i sirom.Ovu smjesu podijeliti na dva dijela.U  svaki dodati po rastopljenu želatinu,a u jednu prokuhane maline.

Biskvit namazati smjesom od malina,staviti drugu polovicu biskvita i drugu polovicu smjese bez malina.I to je to.

Prosjek: 5 (+5)
4 jaja 25 dag šećera 25 dag brašna 1 prašak za pecivo korica 1 limuna 4 žlice ulja pola velike šalice vruće vode(200 ml) Jaja, šećer i koricu lumuna pjenasto izmješati,dodati ostale sastojke i promješati u glatku smjesu.Peći na 180 °C oko20-30 min. Ohlađeno rezati na pola. Krema: 750 ml vrhnja za šlag 2 želatine 20 dag bijele čokolade 50 dag mascarponea 2 žlice gustina sok pola limuna 15 dag šećera 2 vanilin šećera 50 dag malina(svježih ili zamrznutih) Maline sa šećerom malo prokuhati na vatri,dodati sok pola limuna i gustin i još par minuta uz miješanje prokuhati.Čokoladu otopiti na skroz laganoj vatri i pomiješati s mascarponeom i vanilin šećerom.Napraviti šlag i pomiješati sčokoladom i sirom.Ovu smjesu podijeliti na dva dijela.U  svaki dodati po rastopljenu želatinu,a u jednu prokuhane maline. Biskvit namazati smjesom od malina,staviti drugu polovicu biskvita i drugu polovicu smjese bez malina.I to je to. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+5)

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
Dodaj datoteku (slika, dokument) uz komentar
1. Odaberite sliku | 2. Pričekajte da se pojavi mala sličica | 3. Spremite komentar
Slike veće od 1600x1600, biti će smanjene automatski.
Dokument treba biti manji od 1 MB.
Formati koje možete koristiti: jpg gif png jpeg JPG PNG GIF JPEG csv .
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
šest i jednako je deset
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10
Slika korisnika đuro's

Draga Suzana, dao bi sve na svijetu za jedno ovakvo malinasto osvježenje da mi napravite!
Ovo mi je najdraži životni desert ali mi ga nema više tko praviti.Dobra mi je kombinacija i malina i jogurta. Osvježenje

Slika korisnika miracool's

Možemo i dekorirati sa malinama, ako ih volite kao i ja..a Đuro, bit će bolje

Slika korisnika Suzana Gleđ's

Dragi Đuro,bit će bolje i sve treba gledati s pozitivne strane.Za početak se potrudite i napravite sami ovaj kolač,nije težak.
Naravno da se može dekorirati s malinama,ako su svježe. :H

"Još jedan recept iz TOP 50"