Male voćne Pavlove

Autor: Suzana Gleđ   (palac x 85653) |moji recepti

0
5 bjelanjaka sobne temperature 1 šalica(velika) šećera 1/4 šalice štaub šećera korica 1 limuna 5 žličica soka od limuna 3 dag trešanja,ali može biti i drugo voće(jagode,maline,kupine...) malo soli Bjelanjke tući na srednjoj brzini oko 2 min.Dodati šalicu šećera,sok i limunovu koricu i tući na većoj brzini 3-4 min.Voće usitniti i posuti štaubom,pa umiješati u smjesu. U tepsiju od pećnice staviti papir za pečenje,nacrtati krugove željene veličine(recimo dno čaše od jogurta).Smjesu staviti u štrcaljku ili u vrećicu s odrezanim vrhom.Napraviti rub kruga i ispuniti ga štrcanjem.Na rubovima nanijeti još dva sloja jedan na drugi. Sušiti u poluotvorenoj pećnici na 90 °C 1 sat,ostaviti još u isključenoj pećnici 1 sat. Nadjev: 2 dl vrhnja za šlag pola vrećice vanilin šećera i 2 najmanja ABC sira Napraviti šlag, dodati sir i vaniliju i puniti štrcaljkom ohlađene Pavlove. Ukrasiti ih voćem koje ste koristili i pokapati s par kapi odgovarajuće, malo razrijeđene marmelade. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+793)
Ponovo imam jedan recept s interneta.Tražila sam kako iskoristiti preostale bjelanjke od kolača od višanja s prelivom.
Recepti - Male voćne Pavlove

Beze smjesa:

  • 5 bjelanjaka sobne temperature
  • 1 šalica(velika) šećera
  • 1/4 šalice štaub šećera
  • korica 1 limuna
  • 5 žličica soka od limuna
  • 3 dag trešanja,ali može biti i drugo voće(jagode,maline,kupine...)
  • malo soli

Bjelanjke tući na srednjoj brzini oko 2 min.Dodati šalicu šećera,sok i limunovu koricu i tući na većoj brzini 3-4 min.Voće usitniti i posuti štaubom,pa umiješati u smjesu.

U tepsiju od pećnice staviti papir za pečenje,nacrtati krugove željene veličine(recimo dno čaše od jogurta).Smjesu staviti u štrcaljku ili u vrećicu s odrezanim vrhom.Napraviti rub kruga i ispuniti ga štrcanjem.Na rubovima nanijeti još dva sloja jedan na drugi.

Sušiti u poluotvorenoj pećnici na 90 °C 1 sat,ostaviti još u isključenoj pećnici 1 sat.

Nadjev:

  • 2 dl vrhnja za šlag
  • pola vrećice vanilin šećera
  • i 2 najmanja ABC sira

Napraviti šlag, dodati sir i vaniliju i puniti štrcaljkom ohlađene Pavlove.

Ukrasiti ih voćem koje ste koristili i pokapati s par kapi odgovarajuće, malo razrijeđene marmelade.

Prosjek: 5 (+793)
Link izvora / potpis autora: PTITCHEF
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Viška's

Ima dosta sličnih recepata na internetu, i za ovaj recept mozete iskombinirati i ono što imate pri ruci. Malo mašte dobro dođe, a ako radite prvi put držite se strogo ovog recepta, dobar je.Možete sušiti u pećnici i sat i pol