Lisičice s jajima i mladim lukom

recepti_bez_slike
4 jaja 40 dag lisičica 1 vezica mladog luka ulje papar sol postupak pripreme: Gljive pažljivo očistite, operite, pa ih narežite na listiće. U posudi zagrijte ulje, dodajte na kolutove narezan mladi luk (bijeli i zeleni dio), samo malo popržite, a zatim dodajte narezane lisičice. Zajedno pirjajte da gljive omekšaju i tekućina, koju za vrijeme pirjanja puste, ispari. Tada dodajte umućena posoljena i popaprena jaja i pržite kratko vrijeme da se jaja stvrdnu. Poslužite uz salatu od svježih krastavaca prelivenu jogurtom i posutu nasjeckanim češnjakom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.3 (+3)
Ovo je moj i mamin način spremanja gljiva. Jako su ukusne, tko jednom proba, traži recept. Ovako su mi lisičice najbolje

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 40 dag lisičica
  • 1 vezica mladog luka
  • ulje
  • papar
  • sol

postupak pripreme:

Gljive pažljivo očistite, operite, pa ih narežite na listiće. U posudi zagrijte ulje, dodajte na kolutove narezan mladi luk (bijeli i zeleni dio), samo malo popržite, a zatim dodajte narezane lisičice. Zajedno pirjajte da gljive omekšaju i tekućina, koju za vrijeme pirjanja puste, ispari. Tada dodajte umućena posoljena i popaprena jaja i pržite kratko vrijeme da se jaja stvrdnu. Poslužite uz salatu od svježih krastavaca prelivenu jogurtom i posutu nasjeckanim češnjakom.

Prosjek: 3.3 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)