Palačinke s mljevenim mesom

Autor:   (palac x 558) |moji recepti
recepti_bez_slike

Sastojci

  • 9 kom palačinki
  • 1 glavica crvenog luka
  • 1,5 kg mljevenog miješanog mesa
  • 3 dcl mlijeka
  • 3 žl jušne kiselog vrhnja
  • 2 žl juš glatkog brašna
  • 30 dag sira Gauda +10 dag parmezan
  • sol
  • vegeta
  • papar
  • mediteranski začini
  • origano

priprema

Od 2 jaja napraviti smjesu za palačinke,dodati mediteranski začin i origana. Ispeći palačinke. Luk na sitno isjeckati i propirjati,dodati meso i začiniti solju, vegetom, mediteranskim začinom i paprom. Ne smije ostati soka od mesa. 3 dcl mlijeka i 2 jušne žlice brašna promiješati i staviti kuhati,mora biti gusto kao gris.Maknuti s vatre i dodati sir narezan na listiće i vratiti na laganu vatru stalno miješajući da se rastopi.U gotovo dodati parmezana po želji. Slagati: red palačinki po 3 kom,pola mesa,preliti bešamelom i ponoviti postupak još jednom.Na kraju moraju biti palačinke na koje poslažete sir u listićima ili ga naribate.Posuti još malo parmezana i origana. Peći na 200 stupnjeva oko 20 min

Po želji možete u bešamel dodati 1 dcl bijelog vina, ali onda i 1 žlicu više brašna. Dobar tek!!

9 kom palačinki 1 glavica crvenog luka 1,5 kg mljevenog miješanog mesa 3 dcl mlijeka 3 žl jušne kiselog vrhnja 2 žl juš glatkog brašna 30 dag sira Gauda +10 dag parmezan sol vegeta papar mediteranski začini origano priprema Od 2 jaja napraviti smjesu za palačinke,dodati mediteranski začin i origana. Ispeći palačinke. Luk na sitno isjeckati i propirjati,dodati meso i začiniti solju, vegetom, mediteranskim začinom i paprom. Ne smije ostati soka od mesa. 3 dcl mlijeka i 2 jušne žlice brašna promiješati i staviti kuhati,mora biti gusto kao gris.Maknuti s vatre i dodati sir narezan na listiće i vratiti na laganu vatru stalno miješajući da se rastopi.U gotovo dodati parmezana po želji. Slagati: red palačinki po 3 kom,pola mesa,preliti bešamelom i ponoviti postupak još jednom.Na kraju moraju biti palačinke na koje poslažete sir u listićima ili ga naribate.Posuti još malo parmezana i origana. Peći na 200 stupnjeva oko 20 min Po želji možete u bešamel dodati 1 dcl bijelog vina, ali onda i 1 žlicu više brašna. Dobar tek!!

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
Dodaj datoteku (slika, dokument) uz komentar
1. Odaberite sliku | 2. Pričekajte da se pojavi mala sličica | 3. Spremite komentar
Slike veće od 1600x1600, biti će smanjene automatski.
Dokument treba biti manji od 1 MB.
Formati koje možete koristiti: jpg gif png jpeg JPG PNG GIF JPEG csv .
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
šest i jednako je dvanaest
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10

"Još jedan recept iz TOP 50"