Kukuruzni kruh

Autor: sntomic   (palac x 5115) |moji recepti

1
recepti_bez_slike

Postupak je jednostavan a omjer kukurznog brašna u odnosu na pšenično uvijek treba biti 1:2 odnosno na jednu količinu kukuruznog brašna uzme se dupla količina pšeničnog. I to je sva mudrolija!

Recepti - 4 - slika
  • 250 g kukuruznog brašna pomiješati s vrelom vodom i ostaviti hladiti pa dodati 500 g pšeničnog glatkog brašna
  • 1 suhi kvasac
  • 1 čajnu žlicu soli i
  • 1 čajnu žlicu šećera
  • 1 jušnu žlicu maslinova ulja

Sve ovo zamijesiti toplom vodom kao i svaki kruh. Vodu treba oprezno dodavati da ne bude premekano tijesto. Dobro umijesti i ostaviti stajati dok ne odvostruči volumen.
Kada je dovoljno nakvasalo prekuhati ga, po želji podijeliti u štruce, malo ga izvaljati na kukuruznom brašnu i staviti da se još malo diže - oko 15 min što opet ovisi o temperaturi okoline.
Staviti u vruću pećnicu da se peče, prvo na visokoj tempreaturi oko 10 min, a zatim smanjiti temperaturu i peći na 180 - 200°C. Potrebno vrijeme za pečenje je oko 45 minuta - što ovisi od pećnice!
You might also like:

Prosjek: 5 (+270)

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
deset - = pet
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10
Slika korisnika Marina Bradić's

šta znači prekuhati tijesto?

Slika korisnika sntomic's

O moj dragi Bože!
Ne znam kako to još objasniti ali, to bi otprilike značilo još ga malo nakuhavati odnosno istisnuti nastale mjehuriće iz tijesta!
Nije čudo da me ne razumijete i ja se ne ljutim, nego...

"Još jedan recept iz TOP 50"