Krumpir s vinom na dalmatinski način

Autor: cico   (palac x 1652) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
ulje papar sol 1 kg mladog krumpira 1 češanj češnjaka 1,5 dl bijelog vina 1 žličica korijandera priprema: Kad krumpir ogulite, operete i posušite, stavite ga onda u posudu na zagrijana ulje i kratko popržite. Zatim dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak, zalijte vinom i vodom da sve bude pokriveno, popaprite i pospite korijanderom. Pirjajte na srednjoj vatri da krumpir posve omekša. Poslužite toplo kao prilog uz meso, perad, ribu ili npr kao samostalno jelo uz salatu od povrća.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+935)
Mamina tetka u Trogiru uvijek je uz ribu pravila ovaj dalmatinski recept - krumpir s vinom.. Od nje sam i prepisala, baš mi se svidio, vrijedan recept da se pravi i u Zagrebu

Sastojci:

  • ulje
  • papar
  • sol
  • 1 kg mladog krumpira
  • 1 češanj češnjaka
  • 1,5 dl bijelog vina
  • 1 žličica korijandera

priprema:

Kad krumpir ogulite, operete i posušite, stavite ga onda u posudu na zagrijana ulje i kratko popržite. Zatim dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak, zalijte vinom i vodom da sve bude pokriveno, popaprite i pospite korijanderom. Pirjajte na srednjoj vatri da krumpir posve omekša. Poslužite toplo kao prilog uz meso, perad, ribu ili npr kao samostalno jelo uz salatu od povrća.

 

Prosjek: 4 (+935)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)