Krompiruša

Autor: jasamja   (palac x 1223) |moji recepti


recepti_bez_slike
Recepti - Krompiruša

Sastojci

  • 50 dag brašna
  • 1-2 žličice soli
  • 2-3 dcl vode
  • mast
  • ulje
  • 1-2 kg krompira (otprilike,bolje je više)
  • sol, papar,malo vegete
  • 2-3 veće kapule

Vodu sa soli i malo ulja stavimo da se smlači. U zdjelu stavimo brašno te mu uz neprestano mješanje tj gnječenje prstima dodajemo zagrijanu vodu i ulje. Mjesimo dok ne bude glatko a opet mekano tjesto (ne pretvrdo ne premeko). Podjelimo ga u dvije kugle, premažemo ih uljem i ostavimo odmarati 20 minuta.

Krumpir očistiti i naribati(može i isjeći na male kockice),dodati mu naribanu kapulu zatim sol,papar i vegetu po želji.
Ja u posebnu tavicu zagrijem malo masti  koju kasnije poškropim po krumpiru da bude ukusniji(umjesto masti-ulje)

Kore razvijamo tako da  pobrašnimo podlogu(najbolje staviti neki čisti stolnjak il slično) te na  njega stavimo kuglu tijesta. Pobrašnimo lagano tijesto te ga oklagijom razvaljamo koliko možemo. Daljni postupak je takav da lagano prstima vučemo tijesto iz sredine sa svih strana  tako da dobijemo "stoljnjajk" od tijesta koji mora biti skoro pa proziran.pustimo par minuta da se tijesto prosušim zatim uzimamo krumpir i stavljamo preko tijesta. Po krumpiru lagano prelijemo mast tj poškropimo i motamo pomoću stoljnjaka pitu sa jedne i druge strane. Stavimo u tepsiju,pa opet malo poškropiti sa masti  i pečemo dok ne dobiju ljepu rumenu boju. Gotovu krumpirušu prekrijemo nakratko mokrom krpom .

Prosjek: 4 (+3)
50 dag brašna 1-2 žličice soli 2-3 dcl vode mast ulje 1-2 kg krompira (otprilike,bolje je više) sol, papar,malo vegete 2-3 veće kapule Vodu sa soli i malo ulja stavimo da se smlači. U zdjelu stavimo brašno te mu uz neprestano mješanje tj gnječenje prstima dodajemo zagrijanu vodu i ulje. Mjesimo dok ne bude glatko a opet mekano tjesto (ne pretvrdo ne premeko). Podjelimo ga u dvije kugle, premažemo ih uljem i ostavimo odmarati 20 minuta. Krumpir očistiti i naribati(može i isjeći na male kockice),dodati mu naribanu kapulu zatim sol,papar i vegetu po želji. Ja u posebnu tavicu zagrijem malo masti  koju kasnije poškropim po krumpiru da bude ukusniji(umjesto masti-ulje) Kore razvijamo tako da  pobrašnimo podlogu(najbolje staviti neki čisti stolnjak il slično) te na  njega stavimo kuglu tijesta. Pobrašnimo lagano tijesto te ga oklagijom razvaljamo koliko možemo. Daljni postupak je takav da lagano prstima vučemo tijesto iz sredine sa svih strana  tako da dobijemo "stoljnjajk" od tijesta koji mora biti skoro pa proziran.pustimo par minuta da se tijesto prosušim zatim uzimamo krumpir i stavljamo preko tijesta. Po krumpiru lagano prelijemo mast tj poškropimo i motamo pomoću stoljnjaka pitu sa jedne i druge strane. Stavimo u tepsiju,pa opet malo poškropiti sa masti  i pečemo dok ne dobiju ljepu rumenu boju. Gotovu krumpirušu prekrijemo nakratko mokrom krpom . Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+3)

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
1 + 2 =
Riješite jednostavan matematički zadatak i napišite rezultat, npr za 1+4 napišite 5.
Slika korisnika Antun Laslo's

odlično ...tako i ja pravim...

"Još jedan recept iz TOP 50"