Krafne - domaći recept

recepti_bez_slike
1 cijelo jaje  8 žumanjaka  10 dag ulja 10 dag šećera  1/2 l mlijeka 1 kg brašna (za dizana tijesta)  1/4 dl ruma  4 dag kvasa  malo soli  Priprava:  U malo mlijeka stavite kvasac i ostavite da se zapjeni. Zamijesite tijesto od ostalih sastojaka. Tijesto treba dobro i dugo mijesiti (dok bude mjehurasto ). Izrađeno tijesto stavite da se ponovno digne, premiješajte i rastanjite. Čašom razrežite oblike za krafne. Kad se dignu pecite ih na vrućoj masnoći ili ulju.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.3 (+3) ‹ Domaće krafne najbolji recept Krafne - pokladnice punjene sirom ›
Ovo su krafne kako ih je spremala moja mama. Sjećam se da nas je uvijek upozoravala kako ne smijemo otvarati vrata i hladiti prostoriju da se "tijesto ne prehladi".

Sastojci: 

  • 1 cijelo jaje 
  • 8 žumanjaka 
  • 10 dag ulja
  • 10 dag šećera 
  • 1/2 l mlijeka
  • 1 kg brašna (za dizana tijesta) 
  • 1/4 dl ruma 
  • 4 dag kvasa 
  • malo soli 

Priprava: 

U malo mlijeka stavite kvasac i ostavite da se zapjeni. Zamijesite tijesto od ostalih sastojaka. Tijesto treba dobro i dugo mijesiti (dok bude mjehurasto ). Izrađeno tijesto stavite da se ponovno digne, premiješajte i rastanjite. Čašom razrežite oblike za krafne. Kad se dignu pecite ih na vrućoj masnoći ili ulju. 

Prosjek: 4.3 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)