Komiški brodet

recepti_bez_slike
1 kg različite morske ribe (škarpina, ugar, kirnja) 4 režnja češnjaka 60 dag rajčice 2 paprike babure 1 limun 1 lovorov list 2 grančice peršinovog lista 1/2 dl vinskog octa maslinovo ulje papar sol Priprema: Ribu očistite, operite i narežite na komade. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani i zgnječeni češnjak, dodajte očišćene i narezane paprike i malo propirjajte, a zatim dodajte oguljene i na komade narezane rajčice. Sve zajedno pirjajte oko 30 minuta. Nakon toga dodajte očišćenu ribu, vinski ocat, limunov sok, lovorov list, posolite i popaprite. Zalijte vodom da riba bude pokrivena i na laganoj vatri kuhajte oko 30 minuta. Zgotovljeni brodet pospite nasjeckanim peršinovim listom. Poslužite s purom ili kuhanom rižom.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+804)

Sastojci:

  • 1 kg različite morske ribe (škarpina, ugar, kirnja)
  • 4 režnja češnjaka
  • 60 dag rajčice
  • 2 paprike babure
  • 1 limun
  • 1 lovorov list
  • 2 grančice peršinovog lista
  • 1/2 dl vinskog octa
  • maslinovo ulje
  • papar
  • sol

Priprema:

Ribu očistite, operite i narežite na komade. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani i zgnječeni češnjak, dodajte očišćene i narezane paprike i malo propirjajte, a zatim dodajte oguljene i na komade narezane rajčice. Sve zajedno pirjajte oko 30 minuta. Nakon toga dodajte očišćenu ribu, vinski ocat, limunov sok, lovorov list, posolite i popaprite. Zalijte vodom da riba bude pokrivena i na laganoj vatri kuhajte oko 30 minuta. Zgotovljeni brodet pospite nasjeckanim peršinovim listom. Poslužite s purom ili kuhanom rižom.  

Prosjek: 4 (+804)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)