Kolač s višnjama

Autor: marina9   (palac x 10645) |moji recepti

0
• 2 kompota od višnje  (ili trešanja mogu biti i smrznute bez koštica) • 18 žlica šećera • 18 žlica pšeničnog griza • 2 pudinga od vanilije • 25 dkg margarina • 1l mlijeka 0,5 l vrhja za šlag PRIPREMA : Ocjediti višnje, sačuvati sok.Tom soku dodati vodu tako da čine 1litru, dodati šećer i staviti kuhati .Kad zakuha dodati višnje ,neka opet zakuha i onda po malo dodavati grizi i kuhati dok se ne zgusne. Odmah izliti u tepsiju i isplahnut vodom. Na ovu kremu ,može biti topla stavi se krema od pudinga u koju se doda izrađeni margarin(puding se kuha prema uputama na njemu i mora se ohladiti). Na to ide šlag. (Ja sam ovaj kolač radila sa smrznutim  trešnjama,  posula sa malo šećera i stavila na šporet da malo prokuha i ocijedila , a prije nego stavim griz , trešnje ili višnje  izmiksam štapnim mikserom  i dalje kuham po receptu ) Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.5 (+2)
U ovaj kolač umjesto višanja,stavila sam trešnje koje sam imala u zamrzivaču (neki ukućani ne vole višnje). Kolač je super i nestao je u tren oka.
kolač s višnjama - slika

SASTOJCI :

• 2 kompota od višnje  (ili trešanja mogu biti i smrznute bez koštica)
• 18 žlica šećera
• 18 žlica pšeničnog griza
• 2 pudinga od vanilije
• 25 dkg margarina
• 1l mlijeka

0,5 l vrhja za šlag

PRIPREMA :

Ocjediti višnje, sačuvati sok.Tom soku dodati vodu tako da čine 1litru, dodati šećer i staviti kuhati .Kad zakuha dodati višnje ,neka opet zakuha i onda po malo dodavati grizi i kuhati dok se ne zgusne. Odmah izliti u tepsiju i isplahnut vodom. Na ovu kremu ,može biti topla stavi se krema od pudinga u koju se doda izrađeni margarin(puding se kuha prema uputama na njemu i mora se ohladiti). Na to ide šlag.

(Ja sam ovaj kolač radila sa smrznutim  trešnjama,  posula sa malo šećera i stavila na šporet da malo prokuha i ocijedila , a prije nego stavim griz , trešnje ili višnje  izmiksam štapnim mikserom  i dalje kuham po receptu )

Prosjek: 3.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)