Kolač od jagoda s kremom



recepti_bez_slike

Jagode u kombinaciji sa prhkim tijestom odličan su izbor za ukusni desert. Obično jagode spremamo sa klasičnim biskvitom, ali ovaj recept mi je još bolji.

Tijesto:

  • 20 dag brašna 
  • 10 dag maslaca 
  • 1 jaje 
  • 1 žlica vode 
  • malo šećera 

Nadjev 

  • 2 žlice likera od jagoda 
  • 3 žumanjka 
  • 3 dl mlijeka 
  • 3 žlice šećera 
  • pola štapića vanilije 
  • 2 žlice slatkog vrhnja 
  • naribana korica od polovice limuna 

Ukras 

  • 12 velikih jagoda 
  • 1-2 čaše šumskih jagoda 
  • 2 dag šećera u prahu 

Priprema:

Umijesite prhko tijesto i stavite jedan sat u hladnjak. Nakon toga razvaljajte ga, obložite dno i stranice kalupa, izbodite vilicom i pecite 15 - 20 minuta na 18O stupnjeva.

Kuhajte mlijeko sa štapićem vanilije dok ne provrije, potom ga ohladite. Električnim mikserom dobro izmiješajte žumanjke sa šećerom, dok smjesa ne postane gotovo bijela i prozračna, a potom umiješajte u prokuhano mlijeko. Smjesu dalje tucite na pari dok se ne zgusne. Dodajte liker od jagoda, slatko vrhnje i naribanu koricu od limuna. Kremu dobro ohladite.

Na pečeno tijesto stavite nadjev, pa složite dva kruga prepolovljenih jagoda. U sredinu stavite šumske jagode i posipajte šećerom u prahu. 

Prosjek: 4 (+909)
20 dag brašna  10 dag maslaca  1 jaje  1 žlica vode  malo šećera  Nadjev  2 žlice likera od jagoda  3 žumanjka  3 dl mlijeka  3 žlice šećera  pola štapića vanilije  2 žlice slatkog vrhnja  naribana korica od polovice limuna  Ukras  12 velikih jagoda  1-2 čaše šumskih jagoda  2 dag šećera u prahu  Priprema: Umijesite prhko tijesto i stavite jedan sat u hladnjak. Nakon toga razvaljajte ga, obložite dno i stranice kalupa, izbodite vilicom i pecite 15 - 20 minuta na 18O stupnjeva. Kuhajte mlijeko sa štapićem vanilije dok ne provrije, potom ga ohladite. Električnim mikserom dobro izmiješajte žumanjke sa šećerom, dok smjesa ne postane gotovo bijela i prozračna, a potom umiješajte u prokuhano mlijeko. Smjesu dalje tucite na pari dok se ne zgusne. Dodajte liker od jagoda, slatko vrhnje i naribanu koricu od limuna. Kremu dobro ohladite. Na pečeno tijesto stavite nadjev, pa složite dva kruga prepolovljenih jagoda. U sredinu stavite šumske jagode i posipajte šećerom u prahu.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+909)

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
Dodaj datoteku (slika, dokument) uz komentar
1. Odaberite sliku | 2. Pričekajte da se pojavi mala sličica | 3. Spremite komentar
Slike veće od 1600x1600, biti će smanjene automatski.
Dokument treba biti manji od 1 MB.
Formati koje možete koristiti: jpg gif png jpeg JPG PNG GIF JPEG csv .
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
četiri i pet jednako je
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10

"Još jedan recept iz TOP 50"