Kocke od datulja

recepti_bez_slike
35 dag brašna  3/4 omota praška za pecivo  10 dag šećera u prahu  1 vanilin šećer  20 dag margarina  1 jaje  1 žumanjak  prstohvat soli  malo marmelade od marelica  priprema: U brašnu, prosijanom zajedno s praškom za pecivo, razdrobite margarin, dodajte druge sastojke i sve brzo umijesite u prhko tijesto. Zatim ga ostavite da stoji pola sata. Tijesto razvaljajte i narežite na 5 - 6 komada, u veličini lima. Svaki komad pecite posebno 15 minuta. Ohlađeno tanko namažite marmeladom od marelica, a gore obložite nadjevom. Zatim tortu sastavite. Gornji dio namažite marmeladom, glazirajte i ukrasite raspolovljenim datuljama.  Nadjev 1 omot vanilije od pudinga  1/2 l mlijeka  3 žlice šećera  12 dag sitno narezanih datulja  Skuhajte puding i umiješajte sitno narezane datulje. U tijeku hlađenja puding miješajte da se ne zgruda.  Glazura  20 dag šećera u prahu sok od jednog limuna 1 bjelanjak  Šećer u prahu i limun dobro izmiješajte u gustu bijelu smjesu. Dodajte istučen snijeg i nekoliko kapi vruće vode. Lagano promiješajte.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+531)
Za ove kocke potreban vam je lim veličine 30 x 40 cm; i temperatura pečenja 150 stupnjeva i još samo nešto - na posao

Sastojci 

  • 35 dag brašna 
  • 3/4 omota praška za pecivo 
  • 10 dag šećera u prahu 
  • 1 vanilin šećer 
  • 20 dag margarina 
  • 1 jaje 
  • 1 žumanjak 
  • prstohvat soli 
  • malo marmelade od marelica 

priprema:

U brašnu, prosijanom zajedno s praškom za pecivo, razdrobite margarin, dodajte druge sastojke i sve brzo umijesite u prhko tijesto. Zatim ga ostavite da stoji pola sata. Tijesto razvaljajte i narežite na 5 - 6 komada, u veličini lima. Svaki komad pecite posebno 15 minuta. Ohlađeno tanko namažite marmeladom od marelica, a gore obložite nadjevom. Zatim tortu sastavite. Gornji dio namažite marmeladom, glazirajte i ukrasite raspolovljenim datuljama. 

Nadjev

  • 1 omot vanilije od pudinga 
  • 1/2 l mlijeka 
  • 3 žlice šećera 
  • 12 dag sitno narezanih datulja 

Skuhajte puding i umiješajte sitno narezane datulje. U tijeku hlađenja puding miješajte da se ne zgruda. 

Glazura 

  • 20 dag šećera u prahu
  • sok od jednog limuna
  • 1 bjelanjak 

Šećer u prahu i limun dobro izmiješajte u gustu bijelu smjesu. Dodajte istučen snijeg i nekoliko kapi vruće vode. Lagano promiješajte. 

Prosjek: 4 (+531)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)