Kiflice sa sirom ili pekmezom

recepti_bez_slike
250 grama margarina jedan svježi kvasac jedna čaša mlijeka 3 žumanjca malo soli 500 grama brašna jedno cijelo jaje Priprema kiflica:  Ugrijati mljeko sa jednom zlicicom secera da bude mlako i u to staviti svjezi kvasac,kada nadodje kvasac usuti u brasno mjesati i u to dodati zumanca,margarin, malo soli. Kada se sve dobro izmjesa i tjesto dobije oblik staviti ga u zdjelu i potom u frizider sat vremena. Nakon sat vremena izvaditi ga na sto ,razvuci i praviti kiflice u koje se moze staviti sir ili pekmez, po zelji. Kada su kiflice spremne za pecenje premazati ih cijelim razmucenim jajetom i peci na 220C. Prijatno Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1) ‹ Kiflice sa sirom i šunkom najbolji recept Kiflice sa sirom ili slatkim nadevom ›
OVAJ RECEPT SAM PRONASLA U STARIM NOVINAMA I VEOMA JE JEDNOSTAVAN ZA PRIPREMU,KAD GOD UGRABIM VREMENA SPREMIM OVE KIFLICE ,MOGU DA SE PRAVE SA SIROM ILI PEKMEZOM STA VI SE VOLITE ODABERITE SAMI :)

Sastojci

  • 250 grama margarina
  • jedan svježi kvasac
  • jedna čaša mlijeka
  • 3 žumanjca
  • malo soli
  • 500 grama brašna
  • jedno cijelo jaje

Priprema kiflica: 

  1. Ugrijati mljeko sa jednom zlicicom secera da bude mlako i u to staviti svjezi kvasac,kada nadodje kvasac usuti u brasno mjesati i u to dodati zumanca,margarin, malo soli.
  2. Kada se sve dobro izmjesa i tjesto dobije oblik staviti ga u zdjelu i potom u frizider sat vremena.
  3. Nakon sat vremena izvaditi ga na sto ,razvuci i praviti kiflice u koje se moze staviti sir ili pekmez, po zelji.
  4. Kada su kiflice spremne za pecenje premazati ih cijelim razmucenim jajetom i peci na 220C.

Prijatno

Prosjek: 5 (+1)
Link izvora / potpis autora: Danijela Vranic
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)