Karlovarský knedlík

Autor: Veronika   (palac x 345) |moji recepti

0
recepti_bez_slike

Pravi češki dodatak u glavno jelo, napr. knedlo, vepřo, zelo - ili - svíčkovou na smetaně

Češke knedle

Sastojci

  • 250 g - bijelo pečivo (kifle)
  • 30 g - maslaca
  • 50 g - grubo brašno
  • 2 ks - jaja
  • 250 ml - mlijeko

Postupak pripreme

Jaja odvojimo od bijelaca. Maslac ostavimo otopiti. Zatim ga ulijemo u hladno mlijeko i umijšajte u žumanjke. Dan starije kifle izrezajte na kockice. Umutite iz bjeljanke tvrd snijeg.

Narezane kifle stavite u zdjelu, prelite hladnim mlijekom, dodajte sol i neko vrijeme ostavite. Zatim dajte braštno i sve zamiješajte rucima zajedno. Napokon zamiješajte tvrd snijeg.

Uradite oblik konusa, koji stavite u mokru salvetu (iz posteljine). Stavimo u vruću vodu (sa solom) i kuhamo 20 min. vrlo polako.

Prosjek: 5 (+3)
250 g - bijelo pečivo (kifle) 30 g - maslaca 50 g - grubo brašno 2 ks - jaja 250 ml - mlijeko Postupak pripreme Jaja odvojimo od bijelaca. Maslac ostavimo otopiti. Zatim ga ulijemo u hladno mlijeko i umijšajte u žumanjke. Dan starije kifle izrezajte na kockice. Umutite iz bjeljanke tvrd snijeg. Narezane kifle stavite u zdjelu, prelite hladnim mlijekom, dodajte sol i neko vrijeme ostavite. Zatim dajte braštno i sve zamiješajte rucima zajedno. Napokon zamiješajte tvrd snijeg. Uradite oblik konusa, koji stavite u mokru salvetu (iz posteljine). Stavimo u vruću vodu (sa solom) i kuhamo 20 min. vrlo polako. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+3)

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
osam - sedam =
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10
Slika korisnika admin's

pa onda može uz umak od hrena i kuhanu govedinu ili druga opcija dinstano kiselo zelje sa svinjskom podkoljenicom

Slika korisnika Ante Ačkar's

Krajem kolovoza(27_og)bio sam u Pragu iza večeru,pored ostaloga imali smo i ove knedlike.Naravno, dopale su mi se i slutio sam sastav, ali sada je tu i recept pa u akciju.Hvala na istom i puno zdravlja svima.

Slika korisnika Veronika's

da može se u bilo koji umak sa mesom ili jajom i uz kupus, oprostite meni greški na hrvatskom jeziku, trudila sam se da mi je razumijeti :-),hvala :-)

Slika korisnika Milena Markovska's

Karlovarski knedlik--receptata ne vi e tocna -- prevod vo uvodot e -se koristi so glavno jadenje so VEPRO -svinjetina zeljo --KISELI kupus svinckovoj na smetani --SVINJETINA SA PAVLAKOM _KISELO VRHNJe TACAN RECEPT;1 jaje,2 male kasike soli ,1 mala kasika seker,40 gr kvacac, 1 kg brasno , se mesi sa vodom da stasa okolo 30 minuta testo treba da bude mekano. se deli na 4 komada ,prave se forme kako kifle - valjak . STavi se serpa sa vodom da vri i na sami vrh se stavlje mali ubrus ilimkrpa i se veze da ne bude mnogo zategnuto. Stavljaju se po 2 komada kifle na ubrus -krpa u duzini pokriva se kapakom i kuvaju se 45 minuta na pari. potom se vade na tanjur bode se viluskom da izadje para i povtori se postupak sa drugim knedlama . Kad se ohlade seku se kako Hleb stavljaju se u tanjur po 3 -4 komada okolo kiseli przeni kupus svinsko pesenje drugi garnir po zelju i nad knedle prelije se sa sosom od pecenja .Ja znam ovaj recept zato sto sam rodzena u Skovackoj i jos ga spremam . PRIJATNO

Slika korisnika admin's

slazem se za kuhanje na pari. mi smo znali raditi i s bijelim kruhom, umjesto peciva, u vrijeme kada se bas i nije imalo peciva za bacanje...

Slika korisnika Ante Ačkar's

Zahvaljujem na proširenom i detaljnijem pojašnjenju.
Svako jelo ima više verzija pa tako i ovo, kušat ćemo ga na što više načina. Ugodno me iznenađuje volja za pomoći. Hvala još jednom i laka vam noć.

Slika korisnika Veronika's

Milena, moja mama je iz Slovačkoj i radi knedlík na pari, ja tako ne radim, kuham njega u vodi. Radim takvi knedlík kao ti samo na slatko sa marmeladom ili voćem - onda radim na pari. Kad sa umakom ili kislim kupusom i pečenim svinjskim mesom, onda radim takvi sa komadima iz kifla i tako :-))).

Slika korisnika Milena Markovska's

Veronika slatki knedliki slatki se kuvaju u vrucoj vodi i kad ispadnu na povrsini su gotovi . Sloze se u tanjur i u tiganj se przi malo PREZLE na ulje i kad malo porumeni --prezla prelije se gore vrz knedlike ..Mnogo je ukusno . POZDRAV

Slika korisnika Veronika's

pa vidiš i ja radim slatkk knedliki na pari :-)