Juha od badema

Autor: mini   (palac x 19656) |moji recepti

1
glavica brokule glavica luka celerov korijen režanj češnjaka 0,5 l povrtnog temeljca 1 dl mlijeka bijeli papar šaka badema 0,5 dl maslinova ulja 1/2 vezice majčine dušice priprema: Ugrijte maslinovo ulje, dodajte luk, popržite. Dodajte postepeno celer i brokulu, prelijte vodom i cca 5 minuta pirjajte. Češnjak, koji sitno narežite i majčinu dušicu dodajte smjesi, podlijte temeljcem i pustite da zavrije. Izmješajte juhu, dodajte začine i mlijeko, kuhajte dok se ne zgusne. Blanširajte bademe, ogulite im kožu, pržite u tavi te dodajte ih juhi. Poslužite.... Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 2.5 (+2)
Zašto bi uvijek kuhali goveđu, kokošju, dalmatinsku ili bečku juhu? Malo promijenite meni, probajte ovu juhicu od badema, jako je fina, nisam ni znala do nedavno kako se pravi. Sad znam, i kuham ju svake nedjelje
Juha od badema

Sastojci:

  • glavica brokule
  • glavica luka
  • celerov korijen
  • režanj češnjaka
  • 0,5 l povrtnog temeljca
  • 1 dl mlijeka
  • bijeli papar
  • šaka badema
  • 0,5 dl maslinova ulja
  • 1/2 vezice majčine dušice

priprema:

Ugrijte maslinovo ulje, dodajte luk, popržite. Dodajte postepeno celer i brokulu, prelijte vodom i cca 5 minuta pirjajte. Češnjak, koji sitno narežite i majčinu dušicu dodajte smjesi, podlijte temeljcem i pustite da zavrije. Izmješajte juhu, dodajte začine i mlijeko, kuhajte dok se ne zgusne. Blanširajte bademe, ogulite im kožu, pržite u tavi te dodajte ih juhi. Poslužite....

Prosjek: 2.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)