Jednostavna biskvit-torta

Autor: Cica   (palac x 20368) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
8 jaja  24 dag šećera  20 dag brašna  1 vanilin-šećer  limunova korica  15 dag marmelade od ribiza šećer u prahu za posipanje  priprema: Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte, zatim dodajte vanilin-šećer, limunovu koricu i naizmjence brašno i snijeg od bjelanjaka. U oblik za tortu izlijte biskvitnu smjesu. Pecite kod temperature od 200°C oko 40 minuta. Pečenu tortu hladite u isključenoj i otvorenoj pećnici. Zatim je izvadite, razrežite na tri dijela, premažite marmeladom i po vrhu pospite šećerom. Po želji poslužite s tučenim slatkim vrhnjem. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+541)
Kako je fina ova biskvit torta! Kad mi je kolegica s posla rekla da ju napravi za manje od sat vremena, nisam joj vjerovala. Dala mi je recept da pripišem. Prepisala ja, napravila tortu jednom, napravila drugi put, a sad već valjda i stoti put. Sve u svemu, naj naj torta, marmelada od ribizla joj da super okus, bez nje možda nebi bila tako fina. Ali po ovom receptu...mm..

Sastojci:

  • 8 jaja 
  • 24 dag šećera 
  • 20 dag brašna 
  • 1 vanilin-šećer 
  • limunova korica 
  • 15 dag marmelade od ribiza
  • šećer u prahu za posipanje 

priprema:

Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte, zatim dodajte vanilin-šećer, limunovu koricu i naizmjence brašno i snijeg od bjelanjaka. U oblik za tortu izlijte biskvitnu smjesu. Pecite kod temperature od 200°C oko 40 minuta. Pečenu tortu hladite u isključenoj i otvorenoj pećnici. Zatim je izvadite, razrežite na tri dijela, premažite marmeladom i po vrhu pospite šećerom. Po želji poslužite s tučenim slatkim vrhnjem.

Prosjek: 4 (+541)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)