Janjetina u umaku od kiselog vrhnja

recepti_bez_slike
80 dag janjetine (bez kosti) 3 dl kiselog vrhnja 2 dl mlijeka 1 glavica luka 1 žlica brašna lovorov list 2 grančice peršinova lista 1 limun Ulje Vegeta sol Postupak pripreme Meso operite i narežite na veće komade. Na ulju popržite nasjeckani luk, dodajte narezano meso, pa uz dolijevanje tople vode, pirjajte da meso posve omekša. Posolite i dodajte lovorov list. U međuvremenu na ulju popržite brašno, dodajte mlijeko pomiješano s kiselim vrhnjem, posolite, pospite vegetom i lagano prokuhajte, a zatim dodajte limunov sok i nasjeckani peršinov list. U zdjelu složite pirjano meso i prelijte umakom od vrhnja. Poslužite uz valjuške od krumpira i zelenu salatu. Savjet: Svježa janjetina je ružičaste boje i nježne građe, a bubrezi i površina su djelomično pokriveni masnim tkivom, koje ne smije biti žuto. Najukusnija je ona koja se uzgaja u planinskim predjelima. No, treba spomenuti i otočku, npr pašku. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 2.3 (+3)

Sastojci za janjetinu u umaku

  • 80 dag janjetine (bez kosti)
  • 3 dl kiselog vrhnja
  • 2 dl mlijeka
  • 1 glavica luka
  • 1 žlica brašna
  • lovorov list
  • 2 grančice peršinova lista
  • 1 limun
  • Ulje
  • Vegeta
  • sol

Postupak pripreme

Meso operite i narežite na veće komade. Na ulju popržite nasjeckani luk, dodajte narezano meso, pa uz dolijevanje tople vode, pirjajte da meso posve omekša. Posolite i dodajte lovorov list. U međuvremenu na ulju popržite brašno, dodajte mlijeko pomiješano s kiselim vrhnjem, posolite, pospite vegetom i lagano prokuhajte, a zatim dodajte limunov sok i nasjeckani peršinov list. U zdjelu složite pirjano meso i prelijte umakom od vrhnja. Poslužite uz valjuške od krumpira i zelenu salatu.

Savjet: Svježa janjetina je ružičaste boje i nježne građe, a bubrezi i površina su djelomično pokriveni masnim tkivom, koje ne smije biti žuto. Najukusnija je ona koja se uzgaja u planinskim predjelima. No, treba spomenuti i otočku, npr pašku.

Prosjek: 2.3 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)