Janjetina s graškom

recepti_bez_slike
40 dag janjetine 15 dag luka 5 dag celerova korijena 10 dag mrkve 2 žlice pirea od rajčice 75 dag mladoga graška 1 dl maslinovog ulja sol papar peršin Priprema: Luk na sitno nasjeckajte, a mrkvu i celer naribajte. Na kockice tada narežite i meso, a grašak očistite i operite. Maslinovo ulje stavite u tavici da se zagrije, na njemu pirjajte luk, mrkvu i celer. Dodajte meso i podlijte vodom u kojoj ste rastopili pire od rajčice. Kad je meso napola mekano, dodajte mu grašak, posolite i popaprite. Sve zajedno kuhajte, dok ne omekša. Na kraju umješajte svježe nasjeckani peršin i poslužite.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+406)
U kojoj god kombinaciji bila, janjetina ja janjetina, meni osobno najbolje jelo. Baš sam ju jučer pravila za jučer, ostalo mi u šrkinji janjetine, pa se sjetila. Mama je samo promatrala, a ja sam bila glavna kuharica i ispalo je baš dobro

Sastojci:

  • 40 dag janjetine
  • 15 dag luka
  • 5 dag celerova korijena
  • 10 dag mrkve
  • 2 žlice pirea od rajčice
  • 75 dag mladoga graška
  • 1 dl maslinovog ulja
  • sol
  • papar
  • peršin

Priprema:

Luk na sitno nasjeckajte, a mrkvu i celer naribajte. Na kockice tada narežite i meso, a grašak očistite i operite. Maslinovo ulje stavite u tavici da se zagrije, na njemu pirjajte luk, mrkvu i celer. Dodajte meso i podlijte vodom u kojoj ste rastopili pire od rajčice. Kad je meso napola mekano, dodajte mu grašak, posolite i popaprite. Sve zajedno kuhajte, dok ne omekša. Na kraju umješajte svježe nasjeckani peršin i poslužite.

 

Prosjek: 4 (+406)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)