Jagnjetina u mlijeku

 1,5 kg jagnjećeg mesa od plećke ili bubrežnjaka  1,5 litar mlijeka  3 šargarepe  2 lovorova lista  5-6 zrna bibera  1 kg krompira  peršun i so. Način rada: Meso se opere, stavi u lonac i prelije mlijekom. Dodaje se cijela mrkva, lovor, biber i so po ukusu. U drugom loncu kuva se oljušten cijeli krompir. Kada je meso kuvano izvadi se iz lonca, isječe, stavlja se u dublju posudu i dodaje se cijeli kuvani krompir i mrkva. Preliti procijedenim mlijekom u kome se kuvalo meso i ukrasiti peršunom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Crnogorsko jelo

Potrebo je:

  •  1,5 kg jagnjećeg mesa od plećke ili bubrežnjaka
  •  1,5 litar mlijeka
  •  3 šargarepe
  •  2 lovorova lista
  •  5-6 zrna bibera
  •  1 kg krompira
  •  peršun i so.

Način rada:

Meso se opere, stavi u lonac i prelije mlijekom. Dodaje se cijela mrkva, lovor, biber i so po ukusu. U drugom loncu kuva se oljušten cijeli krompir. Kada je meso kuvano izvadi se iz lonca, isječe, stavlja se u dublju posudu i dodaje se cijeli kuvani krompir i mrkva. Preliti procijedenim mlijekom u kome se kuvalo meso i ukrasiti peršunom.

No votes yet
Link izvora / potpis autora: Edis

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Razmjenite ideje

recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Varivo od mrkve - PROČITAJTE Tingul Konoba Toni - PROČITAJTE Kolač s orasima i jabukama - PROČITAJTE Medena srca - PROČITAJTE Bosanski lonac - PROČITAJTE