6 žumanjka
12 dkg šećera
10 dkg brašna
6 bjelanjaka (snijeg)
4 dl slatkog vrhnja
5 dkg šećera
glazura od čokolade
Postupak pripreme
Za indijanske uštipke potreban je kalup s nekoliko udubina koje se namažu mašću i pospu brašnom. U udubine stavite ovu smjesu: žumanjke tucite šibom uz dodavanje vruće vode, zatim dodajte šećer i sve dobro miješajte. U tu smjesu umiješajte naizmjence prosijano brašno i snijeg. Svaku udubinu kalupa napunite smjesom preko polovice i pecite u pećnici otprilike 25 minuta sata. Kad se uštipci ohlade, izdubite ih i složite dva po dva zajedno. Gornji dio umočite u glazuru od čokolade i pustite sušiti. Prije serviranja, napunite tučenim i oslađenim slatkim vrhnjem i stavite u papirnate zdjelice. Polijte glazurom od čokolade i stavite na stakleni tanjur. Režite kod serviranja.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4.5 (+2)
Sastojci
- 6 žumanjka
- 12 dkg šećera
- 10 dkg brašna
- 6 bjelanjaka (snijeg)
- 4 dl slatkog vrhnja
- 5 dkg šećera
- glazura od čokolade
Postupak pripreme
Za indijanske uštipke potreban je kalup s nekoliko udubina koje se namažu mašću i pospu brašnom. U udubine stavite ovu smjesu: žumanjke tucite šibom uz dodavanje vruće vode, zatim dodajte šećer i sve dobro miješajte. U tu smjesu umiješajte naizmjence prosijano brašno i snijeg. Svaku udubinu kalupa napunite smjesom preko polovice i pecite u pećnici otprilike 25 minuta sata. Kad se uštipci ohlade, izdubite ih i složite dva po dva zajedno. Gornji dio umočite u glazuru od čokolade i pustite sušiti. Prije serviranja, napunite tučenim i oslađenim slatkim vrhnjem i stavite u papirnate zdjelice. Polijte glazurom od čokolade i stavite na stakleni tanjur. Režite kod serviranja.