Imotska torta

recepti_bez_slike
Tijesto:  20 dag brašna  14 dag maslaca  6 dag šećera  1 žumanjak ili malo jaje    Nadjev:  5-6 jaja  25 dag šećera  25 dag badema  maraskino  limunova korica  1 vanilin-šećer  Priprema: Od brašna, margarina, šećera i žumanjka umijesite prhko tijesto, razvaljajte tanko i obložite dno i stranice oblika za tortu. Preostali dio tijesta razvaljajte i izrežite ukrasnim kotačićem trake široke oko 1 cm.  Nadjev: Jaja sa šećerom pjenasto izmiješajte, dodajte mljevene bademe, maraskino, limunovu koricu i vanilin-šećer. Sve dobro izmiješajte i nalijte na tijesto u pripremljeni oblik za torte. Po vrhu nadjeva složite ukrasnu mrežu od tijesta izrezanog u trake, a na svakom mjestu gdje se trake križaju utisnite po jedan oguljeni badem pa stavite peći u vruću pećnicu na temperaturu od 200°C oko 45-50 minuta (ako naglo žuti, pokrijte papirom). Kad je gotova, ostavite je u isključenoj i otvorenoj pećnici dok se ne ohladi. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.9 (+8)
Imoćanima jako dobro poznata, a od prošle godine i među mojim ukućanima i prijateljima pa ju prosljeđujem i ja dalje.

Sastojci:

Tijesto: 

  • 20 dag brašna 
  • 14 dag maslaca 
  • 6 dag šećera 
  • 1 žumanjak ili malo jaje 

 

Nadjev: 

  • 5-6 jaja 
  • 25 dag šećera 
  • 25 dag badema 
  • maraskino 
  • limunova korica 
  • 1 vanilin-šećer 

Priprema:

Od brašna, margarina, šećera i žumanjka umijesite prhko tijesto, razvaljajte tanko i obložite dno i stranice oblika za tortu. Preostali dio tijesta razvaljajte i izrežite ukrasnim kotačićem trake široke oko 1 cm. 

Nadjev: Jaja sa šećerom pjenasto izmiješajte, dodajte mljevene bademe, maraskino, limunovu koricu i vanilin-šećer. Sve dobro izmiješajte i nalijte na tijesto u pripremljeni oblik za torte. Po vrhu nadjeva složite ukrasnu mrežu od tijesta izrezanog u trake, a na svakom mjestu gdje se trake križaju utisnite po jedan oguljeni badem pa stavite peći u vruću pećnicu na temperaturu od 200°C oko 45-50 minuta (ako naglo žuti, pokrijte papirom). Kad je gotova, ostavite je u isključenoj i otvorenoj pećnici dok se ne ohladi.

Prosjek: 3.9 (+8)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)