Fazan s kiselim kupusom

recepti_bez_slike
1 fazan 4 odreska suhe slanine 75 dag kiselog kupusa 1 glavica luka 1 dl bijelog vina l lovorov list mljevena crvena paprika (slatka) mast kumin papar sol  priprema: Da bi meso fazana bilo ukusnije preporuča se da se fazan poslije odstrela ne priprema, nego da odleži 2 do 3 dana u perju na suhom, hladnom i zračnom mjestu. Tada fazana očistite od pelja (čisti se na suho, ne uranja se u kipuću vodu), posolite i pustite stajati 1 do 2 sata na hladnom mjestu. Zatim fazana obložite odrescima slanine i svežite bijelim koncem. Stavite ga u prikladnu posudu na zagrijanu mast i pirjajte, uz dolijevanje vode i vina dok ne omekša. U međuvremenu posebno na masti popržite nasjeckani luk, pospite ga mljevenom paprikom, dodajte narezani kiseli kupus, lovorov list i kumin pa ga upola popržite. Zatim u prikladnu posudu istresite kupus, odozgo stavite fazana i prelijte masnoćom u kojoj se pirjao. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na srednjoj vatri da se kupus zapeče. Za to vrijeme fazana 2 do 3 puta okrenite. Zatim s pečenog fazana skinite konac i slaninu, narežite ga i složite po kupusu. Poslužite uz kuhani slani krumpir preliven zagrijanim kiselim vrhnjem. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+310)
Ako ne želite napraviti grešku početnika, nemojte presušiti fazana. Sve ostalo je laganiji dio, super prija s kiselim kupusom

Sastojci:

  • 1 fazan
  • 4 odreska suhe slanine
  • 75 dag kiselog kupusa
  • 1 glavica luka
  • 1 dl bijelog vina
  • l lovorov list
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • mast
  • kumin
  • papar
  • sol

 priprema:

Da bi meso fazana bilo ukusnije preporuča se da se fazan poslije odstrela ne priprema, nego da odleži 2 do 3 dana u perju na suhom, hladnom i zračnom mjestu. Tada fazana očistite od pelja (čisti se na suho, ne uranja se u kipuću vodu), posolite i pustite stajati 1 do 2 sata na hladnom mjestu. Zatim fazana obložite odrescima slanine i svežite bijelim koncem. Stavite ga u prikladnu posudu na zagrijanu mast i pirjajte, uz dolijevanje vode i vina dok ne omekša. U međuvremenu posebno na masti popržite nasjeckani luk, pospite ga mljevenom paprikom, dodajte narezani kiseli kupus, lovorov list i kumin pa ga upola popržite. Zatim u prikladnu posudu istresite kupus, odozgo stavite fazana i prelijte masnoćom u kojoj se pirjao. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na srednjoj vatri da se kupus zapeče. Za to vrijeme fazana 2 do 3 puta okrenite. Zatim s pečenog fazana skinite konac i slaninu, narežite ga i složite po kupusu. Poslužite uz kuhani slani krumpir preliven zagrijanim kiselim vrhnjem.

Prosjek: 4 (+310)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)