Engleska pita od jabuka

20 žlica oštrog brašna 12 žlica ledeno hladne vode prstohvat soli 170 g maslaca 1,3 kg jabuka sok i korica 1 limuna 2 pune žlice šećera 1 vrećica vanil-šećera 1 mala žličica cimeta malo morskog oraščića 50 g grožđica 2 žličice gustina pekmez od marelica malo šećera u prahu Priprema: Brašno, maslac i sol promiješati vilicom i napraviti krupne mrvice. Uz stalno miješanje dodati hladnu vodu i dobro rukama izmijesiti tijesto. Podijeliti ga na dva dijela, manji i veći pa ga rastanjiti u krugove (veći i manji). Lim za pečenje obložiti većim dijelom tijesta, tako da ide malo preko rubova lima i vilicom ga izbosti na nekoliko mjesta. Jabuke oguliti i rezati ih ili ribati na malo veće ali tanke ploškice. Dodati limunov sok i koricu, šećer, vanilin šećer, cimet, oraščić, grožđice i gustin. Smjesu izmiješati pa staviti preko tijesta, ravnomjerno rasporediti pa preko jabuka staviti drugi, manji, dio tijesta. Rubove tijesta čvrsto stisnuti prstima da se slijepe jedan sa drugim. Pitu peći 40 minuta na 180°C u već ranije zagrijanoj pećnici. Vruču, ispečenu pitu premazati malo zagrijanim pekmezom od marelica. Ohlađenu preliti glazurom od šećera u prahu sa limunovim sokom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+264)

Sastojci:

  • 20 žlica oštrog brašna
  • 12 žlica ledeno hladne vode
  • prstohvat soli
  • 170 g maslaca
  • 1,3 kg jabuka
  • sok i korica 1 limuna
  • 2 pune žlice šećera
  • 1 vrećica vanil-šećera
  • 1 mala žličica cimeta
  • malo morskog oraščića
  • 50 g grožđica
  • 2 žličice gustina
  • pekmez od marelica
  • malo šećera u prahu

Priprema:

Brašno, maslac i sol promiješati vilicom i napraviti krupne mrvice. Uz stalno miješanje dodati hladnu vodu i dobro rukama izmijesiti tijesto. Podijeliti ga na dva dijela, manji i veći pa ga rastanjiti u krugove (veći i manji). Lim za pečenje obložiti većim dijelom tijesta, tako da ide malo preko rubova lima i vilicom ga izbosti na nekoliko mjesta.
Jabuke oguliti i rezati ih ili ribati na malo veće ali tanke ploškice. Dodati limunov sok i koricu, šećer, vanilin šećer, cimet, oraščić, grožđice i gustin. Smjesu izmiješati pa staviti preko tijesta, ravnomjerno rasporediti pa preko jabuka staviti drugi, manji, dio tijesta. Rubove tijesta čvrsto stisnuti prstima da se slijepe jedan sa drugim.
Pitu peći 40 minuta na 180°C u već ranije zagrijanoj pećnici. Vruču, ispečenu pitu premazati malo zagrijanim pekmezom od marelica. Ohlađenu preliti glazurom od šećera u prahu sa limunovim sokom.

Prosjek: 5 (+264)

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
1
Slika korisnika Donatella Dragas's

Da li je ovo okrugla pita od jabuka? :steve:

Razmjenite ideje

recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Pita od marelica - PROČITAJTE Kuglof - PROČITAJTE Pita s jabukama - PROČITAJTE Kolač od višanja s prelivom - PROČITAJTE Nabujak od maka - PROČITAJTE